Film készül Tupac életéről

2pac tupak shakur
London rapper, Chip (L), poses with a wax figure of US rapper Tupac Shakur at Madame Tussauds in central London on January 14, 2013 to launch a new exhibit featuring four wax figures of East and West Coast US rappers. AFP PHOTO / CARL COURT
Vágólapra másolva!
A legendás rapperről szóló film forgatása júniusban kezdődik.
Vágólapra másolva!

Egy régóta halasztgatott projekt kezdődik júniusban, hiszen végre indul a hírhedt amerikai rapper életéről készülő film forgatása – nyilatkozta a Collidernek a film producere, Randall Emmett.

Teljes nevén Tupac Amaru Shakur - a zenei világban 2Pac néven ismert - lemezei több mint 75 millió példányban fogytak el világszerte, melyhez legendás halála is hozzájárult. A korábban road, háttértáncos, majd a Digital Underground tagjaként elhíresült 2Pac később filmekben is szerepelt, majd a keleti és nyugati parti rapperek között vívott háború legfőbb szereplője lett, melynek kapcsán összetűzésbe került a Bad Boy Records kiadóval és annak éllovasával, Notorious B.I.G.-vel. Tupac 1996-ban halt meg, miután Las Vegasban meglőtték. A tettest a mai napig nem találták meg, az viszont kiderült, mik voltak az utolsó szavai. Szövegei erőszakkal teli gyerekkoráról, a gettóéletről, társadalmi problémákról, rasszizmusról vagy éppen a keleti és nyugati parti rapperek közötti viszályokról szólnak.

„A forgatókönyv remekül sikerült, és végre készen állunk a forgatásra, már a gyártási folyamatok zajlanak” – tette hozzá Randall, aki azt is elárulta, hogy a Tupac édesanyja, Afeni Shakur executive producerként csatlakozott a csapathoz, így a Morgan Creek produkciós cég a zenei jogokat illetően is teljes hozzáférést kapott a rapper életművéhez. Korábban a projekt pont emiatt csúszott meg 2011-ben, de szerencsére a felek meg tudtak állapodni. A film Tupac gyerekkorától indul, legfőképp ismertté válására fókuszál, érintve a körülötte lévő emberek befolyását is. „Valóságosak és nyersek szeretnénk lenni Tupac dolgaival és gengszteréletmódba való belekeveredésével kapcsolatban, ugyanakkor tisztelegni is szeretnénk tehetsége előtt is, mert úgy gondolom, ő a hiphop valaha volt legzseniálisabb alakja” – tette hozzá a film producere. A keleti-nyugati parti viszály is része lesz a filmnek, mely a rapper tragikus halálához vezetett, de nem feltétlen ez lesz a történet szerves központi része. „Kihagyhatatlan elem a filmből, hiszen máig nagy dolog a zenei közösségben. Legfőképp az eredetére szeretnék koncentrálni. Hogyan kezdődött? Mi vezetett el odáig? Emlékszem, középiskolába jártam annak idején, és már akkor is nagyon foglalkoztatott, hogy mi történhetett. Különböző teóriákat találtam ki... Most pedig a való mélyére tudtunk evezni a dolgoknak. Remélem jól be tudjuk ezt mutatni a filmben!” – nyilatkozta Randall.

A film rendezésére John Singleton (Fekete vidék, Négy tesó) kétszeresen Oscar-jelölt rendezőt kérték fel. Singleton nemcsak barátja volt Tupacnek, hanem az 1993-as Hazug igazság című filmben még szerepet is adott neki. Arról azonban még semmi hír, hogy vajon ki játssza Tupac szerepét.