TOP 10 legcikibb koncertbaki

dobos elesik gif
Vágólapra másolva!
Legyen szó akár technikai malőrről, a gravitáció és a fizika hatalmáról, vagy csak egy rossz napról, egy közös pont mindegyikben van. Mégpedig az, hogy nagyon ciki, viszont utólag rendkívül szórakoztató. 
Vágólapra másolva!

Csináltunk egy nagyon vicces összeállítást a legrosszabb feldolgozásokból, és nemcsak ti, de mi is nagyon élveztük. A keresgélés közben azonban még érdekesebb videókat is találtunk. Van közöttük olyan, amit már biztos mindenki látott, de kihagyhatatlan ebből a felsorolásból, és van néhány újabb is. Mert bizony az amatőröktől kezdve a legprofibb előadókig mindenkinél előfordul, hogy nem várt események történnek a koncertjeiken. Következzenek kedvenc koncertbakijaink amatőr és professzionális kivitelben.

10. Green Day koncert (iHeart Radio Festival – Las Vegas, 2012)

Pár évvel ezelőtt jócskán kiakadt a világhírű zenekar gitárosa, Billie Joe Armstrong a Las Vegas-i iHeart Radio fesztiválon. A fellépés előtt közölték a zenekarral, hogy 45 perc helyett 25 percet játszhatnak, hogy ezzel Usher koncertjére több idő maradjon. A Green Day frontembere ezen úgy felhúzta magát, hogy az egész műsort végigkáromkodta, majd a végére az egyik leghíresebb slágerük a Basket Case eljátszása közben végleg elszakadt a cérna. A színpaddal szemben lévő visszaszámláló 1 percet mutatott, amikor Billie leállította a zenekart, és irdatlan módon kifakadt. A megszámlálhatatlan „f” betűs káromkodás közben Justin Bieber szidalmazása is kicsúszott, amit egy stílusos gitártörés és mikrofon elhajítás követett. Az énekes pár nappal az esemény után elnézést kért, majd bevonult a rehabra. Kihagyhatatlan!

9. Eisenhower Junior High Band Ünnepi Koncert

Az amerikai himnuszt teljesen korrektül játszó sulizenekar felvételét nézve elsőre azt gondolnánk, hogy minden rendben van, viszont a fizika itt is közbe szól. Ez önmagában még nem volna nagy dolog, de a maximálisan zavarba jött zenekari tag reakcióját akarva is nehéz volna űberelni.

8. Grosse Pointe Music Academy tanulóinak fellépése

Olyan, mintha valahogy a Weezer The Sweater Song című dala is illeszkedne az itt megtörtént technikai malőrhöz. Az igen cukin feldolgozást játszó, koncentráló kölykökön a végén nekünk is nagyon megesik a szívünk, ugyanúgy, ahogy a felrohanó tanárbácsinak is, aki tapssal bíztatja a gyerkőcöket.

7. Twin Cities éjjeli maratoni koncert (CTV csatorna)

Valószínűleg a Twin Cities dobosa nem ivott elég kávét ahhoz, hogy végig bírja a televízióban közvetített éjjeli maratoni koncertet. Kifejezetten szerencse, hogy a vágó a legjobb pillanatot kapja el. A videóból megint tanulhattuk valamit. Méghozzá, hogy nem szerencsés dobolás közben elaludni.

6. Justin Bieber koncert (Dubai, 2013)

Valószínűleg valamelyik Justin Bieber antirajongónál betelhetett a pohár, mert annyira nekiesett a kanadai popsztárnak, hogy még a műanyag kacatzongorát is feldöntötte. Az eset egy 2013-as dubai koncerten történt a Believe című dal előadása közben. Bár ez esetben sokkal inkább a biztonsági személyzet a felelős, de azért Justin Biebernek is ciki, főleg, hogy a playbackéneklés mellett a zongorajáték is továbbmegy, de ezen már meg sem lepődünk.

5. Defy All Ods – Come up - Live in Belmont (Mother’s Days 2010)

Ugyan gitárpörgetéses balesetes videókkal tele vannak a videomegosztók, azonban még mindig ez a lassan már klasszikusnak számító darab a kedvencünk. Ötször is átgondolnám ezek után, hogy mennyire állok a gitáros közelébe. Az pedig külön hozzátesz az élményhez, hogy ez egy anyák napi fellépésen történt.

4. Unknown Russian Artist

Az együttes akár a múltkori összeállításunkban is szerepelhetett volna, hiszen a dal ezer sebből vérzik. A legrosszabb azonban kétségtelenül a gitáros, aki aztán meg is kapja a magáét ország-világ előtt. Ebben a bandában bizony nincs kegyelem. Kíváncsiak vagyunk, vajon kibékültek-e a tagok a koncert után.

3. Milli Vanilli - Girl You Know It’s True (MTV Live – Bristol, 1989)

Milli Vanilli, a 90-es évek német popsztárja bizony nagyon besült első albuma a Girl You Know It’s True debütálásakor. Emlékeztek még a CD-lemezek jellegzetes hibájára? Ha karcos volt a korong, akkor könnyen beakadt, és megállás nélkül ugyanazt a szekvenciát ismételgette. Na így járt Milli Vanilli is, ugyanis az MTV-n közvetített 1989-es koncerten beakadt a CD, és a „Girl you know it’s, girl you know it’s” dalrészlet ismételgette önmagát. Ezzel pedig azonnal bekerült mindenidők egyik legnagyobb playbackbakijainak gyűjteményébe. Sajnos az eredeti teljes felvételt nagyon igyekeztek mindenhonnan eltűntetni, így csak olyan archív anyagok maradtak fenn, ahol maga az énekes kommentálja az esetet. Állítása szerint meg akart halni, és olyan pánikot kapott, hogy inkább lerohant a színpadról. Az MTV emberei pedig hiába akarták visszaküldeni, közölte velük, hogy elege van, és inkább kilép. Mint tudjuk, ez azonban nem ölte meg a karrierjét, 1990-ben Grammy-díjat is kapott a legjobb új előadó kategóriában.

2. Ashlee Simpson – Pieces of Me (Saturday Night Live)

Minden bizonnyal a szervezők már bánják, hogy az igen népszerű Saturday Night Live című műsorban hagyták playbackelni az énekesnőt. Pontosabban csak hagyták volna, de az élőben játszó zenekarra rosszkor keverték fel az ének playbacksávját, majd ráadásul későn is halkították le, amit Ashlee zavarában csak egy polkaszerű tánccal tudott lereagálni, majd egyszerűen lement a színpadról. Szegény Jude Law - aki ekkor az est házigazdája volt – kénytelen volt az énekesnővel együtt elnézést kérni a nézőktől. Ashlee a bandára fogta az egészet, miszerint rossz dalt kezdtek el játszani, pedig a zenekar nem csinált semmi rosszat, ugyanis a reklám után ugyanazt a dalt játszották el újra, csak végre az éneksáv is jó helyre került.

1. Justin Bieber koncertek (Bécs, Arizóna és még megannyi helyszín..)

A listánk első helyén nem véletlenül Justin Bieber áll, hiszen nemcsak önhibáján kívül tud ciki lenni, hanem irgalmatlan hibákat tud véteni full playback koncertjein. Nem elég, hogy a 2012 -es arizonai koncertjén elhányta magát, 2013-as bécsi koncertjén még a mikrofont is képes volt elejteni, majd úgy csinált, mint aki hangosítás nélkül is túlénekel egy egész stadiont. Az interneten teljes kollekciók vannak nagyobbnál-nagyobb hibáiból, így nekünk is nehéz volt kiválasztani az első helyezettet. Mi lenne vele ha élőben énekelne?!