Rockslágerek countrymegközelítésben : Nashville Outlaws – A Tribute to Mötley Crüe

Mötley Crüe
LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 19: (L-R) Guitarist Mick Mars, bassist Nikki Sixx, drummer Tommy Lee and singer Vince Neil of Motley Crue perform onstage during the 2014 iHeartRadio Music Festival at the MGM Grand Garden Arena on September 19, 2014 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images for iHeartMedia/AFP
Vágólapra másolva!
Egy kifejezetten szokatlan album látott napvilágot. A hírhedt csapat legnagyobb rockslágereit egytől egyig ma népszerű countryelőadók játszották fel a saját szemszögükből. Ha valami érdekes, hát ez biztosan az!
Vágólapra másolva!

A Mötley Crüe zenekart nem igazán kell bemutatni. Az 1981-ben alakult metál-rock csapat, meghatározó jelképévé vált a 80-as évek rockszínterének. Nevükhöz hűen (eredetileg Motley Looking Crew-nak akarták keresztelni a bandát, aminek a jelentése: zűrösnek látszó banda) folyamatosan tettek róla, hogy odafigyeljen rájuk a világ. Féktelen tivornyázások, néhány drog általi klinikai halál és a híres Pamela Anderson-videó fenntartotta az imidzset. Na, azért nem csak erről szólt a pályafutásuk. Rengeteg olyan slágert hoztak a világra, amit a mai napig ismerünk és nem felejtünk el.

Sokszori átalakulás után ismét felállt az eredeti formáció, és a csapat egy nagy, utolsó turnéra indult. Ennek örömére készült ez a countrylemez is. A felkért bandák és előadók két irányból közelítettek. Vannak, akik countryelőadó létükre rockzeneként valósították meg a rájuk rótt feladatot. Rögtön az indításnál, a countryt kevésbé hallgató emberek megkérdőjelezhetik, hogy mégis mi a fene köze van ennek a cowboyzenéhez. Ugyanis a Rascall Flatts elég erősre vette a Kickstart My Heart hangvételét. Tette ezt hasonlóan Brantley Gilbert is a Girls, Girls, Girls-szel. Gretchen Wilson sem fogta vissza magát a Wild Side felvételénél.

Sokkal érdekesebb viszont az album másik arca, amikor tényleg countrystílusban hallhatjuk a számokat. Akkor csaptam le a lemezre, amikor belefutottam napjaink egyik legnagyobb cowboyelőadójától, Justin Moore-tól, a Home Sweet Home videoklipbe. Ő például teljesen a saját stílusában oldotta meg a dalt, és extraként Vince Neil vokálját hallhatjuk mellette. A klipben pedig felvonul az egész Mötley-gárda, miközben a zenekar hőskorába láthatunk betekintést. Talán a leglibabőrösebb alkotás a lemezen.

Rendkívüli megközelítéseket lehet találni az albumon. Ott van például a The Maverickstől a Dr. Feelgood: annyira délre indultak a dal megformálásában, hogy egyenesen mexikói hangzásvilágban élvezhetjük a produkciót.

Lényegében egy nagyon izgalmas lemezt kaptunk, a countryelőadók tökéletesen hozzák a dalokat. Folyamatosan találkozunk a klasszikus zenei megoldásokkal (például bendzsó, steel-gitár), amik lássuk be, felkeltik a figyelmünket az eredetileg rock- és metálslágereknek írt számoknál.

A Mötley Crüe tagjai pedig folyamatosan figyelték, követték az album eseményeit. Jó pár videót találhatunk, ahol elemzik a történéseket, vagy éppen odaállnak az előadó mellé, biztosítva a támogatásukat.

Túl nagy lutriba pedig nem futhatunk bele, ha beszerezzük a lemezt, eddig csak az USA-ban 55 ezer példányban kelt el. Ez történik, amikor egy legendás rockcsapat egyesül egy legendás műfajjal.

Dalok és előadók:

  1. Kickstart My Heart – Rascall Flats
  2. If I Die Tomorrow – Florida Georgia Line
  3. Smokin’ In The Boys Room – LeAnn Rimes
  4. Home, Sweet Home – Justin Moore with Vince Neil
  5. The Animal In Me – Cassadee Pope with Robin Zander
  6. Afraid – Aaron Lewis
  7. Same Ol’ Situation (S.O.S.) – Big & Rich
  8. Without You – Clare Bowen with Sam Palladio
  9. Don’t Go Away Mad (Just Go Away) – Eli Young Band
  10. Looks That Kill – Lauren Jenkins
  11. Live Wire – The Cadillac Three
  12. Dr. Feelgood – The Mavericks
  13. Girls, Girls, Girls – Brantley Gilbert
  14. Wild Side – Gretchen Wilson
  15. Time For Change – Darius Rucker