Putyin lenyomja a nyugat szörnyeit

putyin kiállítás
Vágólapra másolva!
Az orosz elnök 62. születésnapján különleges kiállítást tartottak egy kis moszkvai galériában.
Vágólapra másolva!

A festmények a görög vázarajzokra jellemző arany-fekete színvilágban készültek, és mindegyiken Putyin látható, ahogy Herkulesként küzd különböző szörnyekkel. Az egyik képen például egy hatalmas, szakállas terroristával bírkózik, egy másikon Kerberosszal, a három fejű kutyaszörnnyel, ami az orosz elnök Egyesült Államokkal és a "több pólusú" világgal való küzdelmet szimbolizálája.

Egy másik hatásos alkotáson az izmos Putyin pajzsot tart a lernéi Hüdra tüzes lehelete felé - ami az Oroszországot sújtó nyugati szankciókat jelképezi.

A kiállítás szervezője, Antonov, a Moszkvai Egyetem politológia szakos diákja és egy 266 ezer követővel rendelkező rajongói Facebook-oldal üzemeltetője elmondta: "A nyugati média, és alkalmanként a hazai is, kritizálja Putyint, ezért mi egy másféle képet szeretnénk festeni róla."

Forrás: AFP/Vasily Maximov

A szervező állítása szerint a képeket egy anonim művészcsapat készítette, az elnök születésnapja alkamára, ajándékként.

A kiállítás megnyitóján Antonov diáktársai mellett főleg újságírók vettek részt. Egy közgazdászhallgató a Guardiannak elmondta: keveset tudok a politikáról ahhoz, hogy kritizáljam az elnökünket.

A lelkes Putyin-hívő szerint az elnök egyesíti az egymáshoz közel lévő országokat, és úgy értelmezi a helyzetet a világban, ahogy az valójában van.

Egy látogató fényképet készít a Putyin születésnapjára rendezett kiállításon Moszkvában. Forrás: AFP/Vasily Maximov