Egész estés hiphop, elektro minden mennyiségben, és Lóci is játszik. Budapesti koncertek a héten.

Vágólapra másolva!
Indíthatjuk akusztikusan a hétvégét, tolhatjuk hiphopra akár reggelig, és Ed Rush is most hétvégén jön Budapestre.
Vágólapra másolva!

október 17. (péntek)

Mojo Workings - Muzikum

A tavaly húsvétkor tartott különleges atmoszférájú lakáskoncert hangulatát idézi a ma esti akusztikus buli, amin a Mojo Workings Pengő Csabával és Mezőfi "Fifi" Istvánnal egészül ki. A vendégeken kívül új dalokkal és érdekes hangszerekkel készül a zenekar.

Belépő: 1500 Ft

Ninjabreakz / Future Sound of Breaks: Blanilla – Corvintető

A kolozsvári DJ-producer segítségével vetít rá a törtek jövőjére a Ninjabreakz, ahol lesz bőven újsulis, garázsba, twostepbe ágyazott, csakúgy, mint dubstepre, trapre hajazó break, és minden bizonnyal drum 'n' bass is. A teljességről a Ninjabreakz-rezidensek (Krueger, Adam Dolph, Reza és Pryus) gondoskodnak.

Belépő: 600 Ft – interjú Blanillával és italkuponjáték a Koncertblogon!

Lost Minute / Technodub Seance: Dave Schwertfeger, Tazmania – Lärm

A Trafóba tervezett Moritz von Oswald Trio featuring Tony Allen & Max Loderbauer sajnos elmarad, de hivatalos afterpartija megpróbálja kitölteni az űrt, a Technodub két németországi titánjával a Carambolage kiadótól, akik jellemzően sok trükkös dubos alappal dolgoznak, melyeket többnyire minimáltechnóval egészítenek ki. Odum (Krisz Deak & Zoltan Solomon) live-szettje is éterinek ígérkezik.

Belépő: 1000, trafós karszalaggal 800 Ft

Futurefolk: Astralex – R33

A most harmincéves osztrák Astralex igazi goás családból származik, állandóan nagybátyja legendás pszichedelikus boltjában lebzselt, ahol mindenkivel megismerkedett, aki számít, így nem volt különösebben nehéz eljutnia a világ minden tájára, a jelentősebb psytrance-színpadokra. Péntek este éjjel három és hajnali öt között játszik az R33-ban, ahogy kell, ugyanis amit játszik, az igazi éjszakai fullon veretés. Az egész buli egyébként reggel kilencig tart.

Belépő: 1500 Ft

október 18. (szombat)

Bladerunnaz: Ed Rush, Insideinfo (UK) – Akvárium-Nagyhall

A drum 'n' bass legendás Virus kiadójának legnagyobb sztárja és veteránja, Ed Rush tudja le évi fellépését Budapesten szombaton, szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi dürlines partija után. Ezúttal a szintén virusos, brit Insideinfóval érkezik (tavaly „eredeti” párjával, Opticallal jött), hogy lenyomja a torkokon a komor és sötét dnb-t. Ebben a magyarok közül a nemzetközi szinten legismertebb Chris.su, a szintén a Virus-istállóba tartozó Mindscape, illetve a tizenöt éves, hazai vezető törtütem-szervező, a Bladerunnaz képviselője, Mastif segít. A bulit mc Daxta irányítja.

Belépő: 3000 Ft – vagy ingyen a Koncertblogon!

Lóci játszik - G3 Rendezvényközpont

A KiMitTube felfedezettjének őszi évadnyitó koncertje lesz a G3-ban. Ha csak minden századik ember elmegy azok közül, akik nézték a KiMitTube videókat, akkor is több mint ezer nézőre lehet számítani.

Belépés: ingyenes

Colorstar, String Theory – Roham

A már tizennyolc éve elektronikával játszó banda a Rohamban koncertezik, és valószínűleg idei EP-jük négy száma is elhangzik szombat este, ahogy más dalok is a még az idén piacra kerülő új albumukról. A Colorstar vendége a No Label-zenekarok egyike, a String Theory lesz.

Belépő: 1000 Ft

október 19. (vasárnap)

Yamato: Oroszlánbőgés – Papp László Budapest Sportaréna

Tavaly és tavalyelőtt több előadásban tartott bemutatót a taikodobolásból a Yamato. Az idén viszont csak egyetlenegy alkalommal mutatják be legújabb előadásukat Oroszlánbőgés (Raion – The Hawl of Lion) címmel. A japán perkások a Papplaciban is lélekből ütik és testből verik majd.

Részletes ajánló a Koncertblogon!

Belépő: 6500–18 500 Ft

Off!, Cerebral Ballzy (USA) – A38

Nagy a divatja a szupergruppoknak, hardcore-os is van, ráadásul a Black Flag Henry Rollins előtti, és még nála is nagyobb állat énekesével, Keith Morrisszal a frontban. Vasárnap az A38-on játszik az Off! és a Cerebral Ballzy – kőkemény punkzúzás lesz, az tuti. Még több buli és bővebb információk a Koncertblogon!

Belépő: elővételben 3200, a koncert napján 3800 Ft

október 22. (szerda)

Kowalsky Meg A Vega - Barba Negra Music Club

vendég: Helo Zep! + Nomád

A különleges látványt, koreográfiát ígérő koncerten természetesen elhangzik a dupla-platina album talán legnépszerűbb dala is, az Egy világon át, melyhez pár napja videoklip társult.

Belépő: elővételben 2000 Ft, helyszínen 2500 Ft

A38 Hip-Hop Special: Akkezdet Phiai, Bankos és barátai - Rapmotel live

Ezen az estén a hiphoprajongóknak állít tökéletes csapdát a hajó gyomra, melyből egy komplett koncertfilm készül. A hazai rap élet legelismertebb formációi gyűlnek össze, hogy alátámasszák létjogosultságukat a Kárpát-medence mélyén. Itt lesz a hiphopot irodalmi szintre emelő Saiid és Újonc, hogy az Akkezdet Phiai töretlen sikerét szemléltessék. Bankosék egyedülálló koncerttel készülnek, mely a 15 éve megjelent Rapmotel albumnak állít emléket.

Program:

21.00: DJ Kool Kasko
21.30: Hírwevők
22.00: Akkezdet Phiai
23.00: Bankos és barátai - Rapmotel Live
00.00: Faktor Labor, Ponza, Bupino
00.30: Norba, Bankos
01.00: NKS+Killakikitt
01.30: Bobakrome
02.00: Rawmatik, DJ Kool Kasko

Belépő: 1800 forint, mely érvényes a koncertekre és az éjféltől kezdődő Kriminal Beats partira is.