Zenei programok a hosszú hétvégére

Vágólapra másolva!
Indíthatjuk már ma este Nemzeti hiphoppal a hétvégét, majd jöhet a rengeteg parti és lemezbemutató, vasárnap pedig családi programmal zárhatjuk az ünnepi hosszú hétvégét.
Vágólapra másolva!

október 22. (szerda)

Bëlga – Akvárium 20 óra

A nemzeti ünnep újra aktuálissá teszi a srácok Nemzeti hiphopját, ami egy városi legenda szerint az azóta megszűnt Pannon Rádió egyik kedvelt dala lett, komolyan véve a nacionalista nézeteket kifigurázó dalszöveget.

Belépő: 2400 Ft

Budapest Voices - Akvárium (Nagy Hall) 21 óra

Alternatívák című lemezüket mutatják be, de előtte fél órával egy meglepetéssel is készül a Budapest Voices. A koncert után pedig közönségtalálkozót és dedikálást is tartanak a helyszínen.

Belépő: 2000 Ft

Tranceport/Y-Production/Kugler Music: Neelix, Fabio&Moon – Dürer-kert

A Neelix az egyik legkurrensebb progresszív-psytrance-előadó manapság, holnapi düreres bulija pedig minden bizonnyal az évad, sőt talán az egész év legkomolyabb eseménye a stílusban. A progpsy az utóbbi jó pár évben nagyjából ugyanolyan karriert futott be, mint valamivel korábban az izraeli indíttatású fullon, nem egy képviselője (pl. Atmos) manapság már a jó értelemben vett mainstreambe is betagozódott. Szerdai budapesti partijának jelentőségét ráadásul tovább növeli, hogy a német fullonsztárpáros, a Fabio&Moon is fellép, így igazi goaünnep várható. A három szervező összefogásával megvalósult eseményen Fabio&Moon éjjel fél három és négy között játszik, őket Neelix váltja, aki fél ötig adja az ívet.

Belépő: 3500 és 4990 Ft (VIP-jegy és backstagepass, előjegyzéssel)

Selected Sounds: Nosaj Things – Akvárium-Nagyhall

Az NVC nem technós szériája, a Selected Sounds három év után hozza megint az absztrakthiphop manapság egyik legkurrensebb előadóját, a Los Angeles-i Nosaj Thinget. Legutóbb az A38-on ringatott, most az Akvárium Nagyhalljában adja elő magát. Idehaza élőben még nem hallhattunk semmit tavalyi, Home című albumáról, de biztosan lesz pár friss darab is, akár remixek formájában, mivel most DJ-szettet várhatunk Jason Chungtól. Előadását támogatja majd hazai részről Yvein Monq, Zomblaze & Yapo és a Selected Sounds színeiben fellépő Iamyank.

Belépő: 2500 (kedvezményes, és még van belőle), 3000 Ft

Made Inn: Matthew Dekay - PRLMNT

A holland sztár-DJ, Matthew Dekay sok-sok éve arat osztatlan sikert Magyarországon, legyen az akár klubbuli, fesztivál, vagy épp valamilyen nagyszabású parti. Szerdai fellépésének különlegessége, hogy egész éjszaka ő fogja pakolni a lemezeket.

Belépő: elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft

Move Special: Bella Sarris – Akvárium

Bella Sarris, a kislányosan gyönyörű, ausztrál house-üdvöske most épp Berlinben él, és osztja ütemeit. És nemcsak ezért (ausztráliai gyermekkor, berlini ifjúság) szerencsés, hanem mert foglalkozását és karrierjét egy nyaralásnak köszönheti, amikor egyszerűen beszippantotta a underground-house világa. Hazai részről a szervező Move rezidensei, Roocha és Roland Hendrick támogatja törekvéseit.

A belépés díjtalan.

október 23. (csütörtök)

Backstage #2 - Akvárium 20 óra

Kultúrfitnesz, az MR2 egyik legnépszerűbb műsorának élő felvétele Horváth Gergellyel.
Téma: Magyarság feketén-fehéren
vendégek: Kama (Mary Popkids), Sena (Irie Maffia)

21:00
Személyes Ügy (Live)
kedvenc (nem saját) dalait mutatja be: Fluor Tomi

22.30-tól hajnalig
A VOLTSoundSziget.
Fülöp - Lobenwein - Muraközy.
(A lemezjátszók mögött a VOLT/ BalatonSound/ Sziget/Strand/BmyLake fesztivál szervezői.)

A belépés díjtalan.

Dansmusiq: Gilb'R – Toldi

A Dansmusiq másfél év után ismét elhozza a Versatile kiadó egyik francia vezéralakját, aki a kifinomult alapokra pakolt, kimondottan okos, de egyben táncolható, többnyire house-os, de azért kicsit technós szettjeivel rendszeresen dominálja a táncparketteket a világ minden táján, ahol csak fellép.

Belépő: 1500 Ft

Contra Mundum: Butane – Akvárium

A Contra Mundum lemezkiadójának hivatalos startpartiján a két lemezkiadóval is büszkélkedő Butane fogja a sajátos sötét, kompromisszumot nem ismerő technóját pörgetni, kiegészülve Andras Toth, Beta és David Mole szettjeivel.

Belépő: elővételben 1700 Ft, éjfélig, utána 2700 Ft

Liquid: Luis Junior – A38

A Liquid partisorozat Székesfehérvárról tudott nagyra nőni, és országos hírnévre szert tenni, és most Budapesten, ráadásul mindjárt a hajón, és egy Magyarországon sose látott fellépővel. A madridi Luis Junior dallamosan, house-osan adja elő a technót, amiben hazai részről például Lank lesz a segítségére.

Belépő: 2500 Ft

október 24. péntek

Supernem - Barba Negra Music Club 20 óra

A 2002-ben alakult zenekar rendszeres fellépője a hazai rockkluboknak és -fesztiváloknak: pénteken mindenki "papszabija" és legénysége jobbnál jobb dalokkal, pörgős és őszinte ritmusokkal, és igazi, tornacipőt-elkoptató pop-punk-rock kombóval pörgetik fel az estét. Lányok, tessék sikítani, a koncert után pedig buli hajnalig!

Belépő: elővételben 1800 Ft, a helyszínen 2200 Ft

Cid Rim – A38

A Dorian Concept dobosa, egyben Bécs egyik legeredetibb producere, remixere, DJ-je első hazai fellépésén a hiphopot és egyéb törtütemeket dzsesszes hatásokkal, gyakran R'n'B-be vagy épp funkba ágyazva fogja prezentálni, megpróbálva túlszárnyalni a nemrég rögzített Boiler Room-os szettjét.

Belépő: elővételben 500 Ft, a helyszínen 800 Ft, ingyenes Caribou-, Tycho- vagy Dorian Concept-belépővel

BOGGIE lemezbemutató koncert - A38

19 óra

Csemer Boglárka, azaz Boggie 2013 áprilisában jelentkezett első önálló lemezével, de igazán ez év januárjában lett hangos a fiatal énekesnőtől nemcsak a hazai, de a világsajtó is. Parfüm című dalát több mint 25 millió ember látta világszerte. A rajongóknak nem kell sokáig várniuk az új dalokra! Októberben megjelenik Boggie második lemeze, melynek dalait az A38 hajó közönsége hallhatja először.

Belépő: elővételben 1990 Ft, a helyszínen 2490 Ft

október 25. (szombat)

The Robert Cray Band (USA) - Akvárium

20 óra

A georgiai születésű Robert Crayt évtizedek óta a modern blues egyik meghatározó alakjaként tartják számon; dolgozott többek közt Keith Richardssal, Eric Claptonnal és John Lee Hookerrel is. Egyéni, a soul, a jazz, a gospel vagy a funk elemeit is felhasználó, erősen amerikai aromájú muzsikája a bizonyíték arra, hogy a blues a korral nem halt meg, csak némileg bővültek a műfaji határok. Öt Grammy-díjjal és tizenhét nagylemezzel a háta mögött az amerikai zenész jelenleg is rendkívül aktív: a folyamatos lemezkészítés mellett ugyanis az élő fellépésekre is nagy hangsúlyt helyez. Jelenleg háromfős kísérőzenekarával járja a világot, a turné következő állomása pedig nem más, mint az Akvárium Klub.

Belépő: elővételben 8500 Ft, a helyszínen 9500 Ft

Pál Utcai Fiúk – A38

19 óra

Az A38 hajón szombat este a hazai undergroundé a főszerep. Hazánk alternatív szinterének egyik legjelentősebb képviselője, a PUF 1983 nyarán alakult Szigetszentmiklóson. A zenekar neve eredetileg buliról bulira változott, így került akkoriban egyes szórólapokra a „Csak Ma”, a „Szabadidő Központ, a rejtélyesen csengő „WKPT” vagy a Pál Utcai Fiúk elnevezés is. A számos megjelent album és rengeteg telt házas koncert a bizonyíték arra, hogy a PUF több mint húsz év után is képes időről időre megújulni: a punkos lendület, a szórakoztató, elmés dalszövegek töretlen népszerűséget biztosítanak számukra.

Belépő: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft

október 25. (vasárnap)

Családi Akvárium: Apacuka lemezbemutató - Akvárium 10 óra

Az előadáson felcsendülnek a Hangfalatok című lemez dalai, olyan slágerek, mint az Épít a mester vagy a Habos kakaó, amelyekből vidám, népszerű klipeket is forgatott a zenekar. A gyönyörű grafikákkal illusztrált Hangfalatok interaktív-mesekönyves CD, játékos feladatokat is rejt a kicsik számára, a lemezen pedig a zenekartól megszokott különlegesen hangszerelt, lendületes, az egész család számára szórakoztató és kedves dalok találhatók.

Belépő: 700 Ft, amely teljes egészében lefogyasztható 12.00-tól az Aqua Bistróban gyerek- és családi menük vásárlása esetén