Shia LaBeouf átizzadta lila futónadrágját

Shia LaBeouf holland múzeum
Shia LaBeouf 144 kört futott egy holland múzeum körül egy performansz keretei között.
Vágólapra másolva!
Shia LaBeouf az utóbbi időben filmjei mellett különös megnyilvánulásaival is a reflektorfénybe került.
Vágólapra másolva!

A 28 esztendős amerikai színész, akit legközelebb Brad Pitt-tel a Harag című, októberben debütáló háborús drámában láthat a közönség, a Stedelijk Múzeum körül rótta a köröket lila futónadrágban és zöld trikóban. A performansz alatt nem állt szóba az újságírókkal.

A múzeum programjainak kurátora, Hendrik Folkerts elmondta, a különleges "előadás" a múzeumban folyó 12 órás konferencia tükörképe akart lenni. Ezen a tanácskozáson 600 művész és filozófus gyűlt össze, hogy megvitassák, hogyan érzékeli a világot a nyolcvanas években született és közösségi médiával felnőtt generáció.

"Miközben maratoni konferenciát tartunk odabent, azt akartuk, hogy ez kívül is legyen érzékelhető. És ezt senki sem tudná jobban megcsinálni, mint Shia és a másik két művész ezzel a performansszal" - fogalmazott a kurátor.

Shia LaBeouf fut, és ez konceptuális művészet. Forrás: AFP/Jan Hennop

Könnycseppek és vétkek

A Transformers-filmek sztárja idén már részt vett egy sajátos művészeti performanszban, egy kis Los Angeles-i galériában: egy szobában ült, papírzacskóval a fején, és így fogadta a látogatókat, szigorúan egyenként. LaBeouf szinte egyáltalán nem kommunikált a látogatókkal, azonban a papírzacskó sötét foltjaiból arra lehetett következtetni, hogy sír.

Korábban LaBeouf a Berlinalén Lars von Trier A nimfomániás című filmjének bemutatójára érkezett zacskóval a fején, amin az állt:

Shia LaBeouf A nimfomániás című film bemutatóján a Cannes-i Filmfesztiválon. Forrás: AFP/Patrik Stollarz

De nem ez volt az egyetlen furcsa performansza a színésznek: például egy másik művészeti projekt során felvette és feltöltötte egy videómegosztóra, ahogy házának kertjében egy órán át ugrókötelezik annak érdekében, hogy "megtalálja legbensőbb énjét".

Shia LaBeouf a közelmúltban ittas állapotban okozott botrányt egy New York-i Kabaré-előadáson, az ügyben bírósági eljárás indult ellene, amelyben elismerte vétkességét.

Shia LaBeouf 144 kört futott egy holland múzeum körül egy performansz keretei között. Forrás: AFP/Jan Hennop