Egy forró, kubai éjszaka Budapesten

Pasión De Buena Vista
Pasión De Buena Vista
Vágólapra másolva!
35 ország, 400 előadás és 500 ezer néző után visszatér Magyarországra a Pasión de Buena Vista produkció.
Vágólapra másolva!

A Pasión de Buena Vista egyenlő a forró ritmussal, a csábos táncokkal és olyan dalokkal, amelyek egy igazi kubai éjszakába repítik a közönséget.

A Pasión de Buena Vista egészen a karibi szigetekre repíti a rajongókat, a zsúfolt kis utcákba, ahol a felhőtlen kubai életérzés mindenkit magával ragad. Az eredeti kubai énekesek garantálják, hogy a latin zene segít a kubai humor és szenvedély megtapasztalásában.

A produkció két évvel ezelőtt Németországban megkapta a legrangosabb médiadíjat, a Radio Regenbogen Awardot, és élőben zenéltek a legnézettebb, Wetten dass…? című televíziós show-műsorban.

A show

Semmi nem jellemzi jobban a kubai mentalitást, mint az ottani zene és tánc. A ma világszerte ismert zenei stílusok, mint a rumba, a mambó, a csacsacsa és a salsa ugyanabból a négy alapelemből épülnek fel, csak mindegyik esetben egy kicsit másképpen.

Eredetileg az ütősökön kívül nem használtak mást– dallamos hangszereket csak a mambó, a rumba és más divatos stílusok ma ismert, mindenki számára fogyasztható változatában hallhatunk.

Pasión De Buena Vista Forrás: Danubius Music

A „danzon”-t a kubai felső tízezer sokáig lenézte, de ma a sziget legnépszerűbb tánca. A csacsacsa ebből alakult ki. Az országban utazgató énekesek leginkább szomorú, szép balladákat énekelték, de a forradalom időszakában, a szövegeiket megváltoztatva ezeket használták propagandacélokra. Később a zenészek azonban újra visszatértek az eredeti változathoz.

A mai stílusok közül minden kétséget kizáróan a Son a legnépszerűbb, amit a cukorültetvények munkásai vezettek be a húszas években. Eredetileg ez háromemberes produkció volt, spanyol és latin-amerikai háromhúros gitárkísérettel és más ritmushangszerekkel. Ahogy ez egyre jobban elterjedt az ország összes részén, egyre több hangszert szólaltattak meg az előadásokon, úgy mint a bongost, a marimbulast, majd a negyvenes és ötvenes években a klasszikus amerikai big bandben használt trombitát.

Mindez az európai fül számára első hallásra óriási hangzavart és ritmuskavalkádot eredményez, de a jellegzetes hangzásvilág hamar elvarázsolja a közönséget.

További információkat a koncertről és a jegyárakról itt talál!