Turistalátványosság lett a szakálla

világ leghosszabb szakálla
Indian man, Ram Singh Chauhan (61) displays his approximately 18 foot long moustache in Ahmedabad on September 24, 2014. Ram Singh Chauhan is to be felicitated by the Gujarat Lok Kala Foundation for having the World's Longest Moustache, a feat which has been recognised by the Guinness Book of World Records. AFP PHOTO / Sam PANTHAKY
Vágólapra másolva!
A 61 éves Ram Singh Chauhan szeptember 24-én saját, korábbi eredményét túlszárnyalva került be a Guinness Rekordok Könyvébe. Szakálla jelenleg 18 láb, vagyis megközelítőleg 5,5 méter hosszú.
Vágólapra másolva!

Ram Singh Chauhan 1970 óta növeszti a szakállát, ami a büszkeség, a tisztelet és a becsület szimbóluma számára.„Amikor elkezdtem növeszteni a szakállamat, eszem ágában sem volt rekordot dönteni. A szakáll évszázadok óta szerves része az indiai kultúrának.

Ez egy ősrégi tradíció, az apámnak is tekintélyes szakálla volt és most a fiam is elkezdte növeszteni a sajátját” – meséli büszkén Chauhan. A férfi nem csak a saját hazájában turistalátványosság, a tucatnyi indiai film mellett már hollywoodi produkciókban is szerepelt.

Ram Singh Chauhan büszkesége Forrás: AFP/Sam Panthaky

Chauhan a szakállával való törődést a gyerekneveléshez hasonlította. Minden héten órákat tölt az arcszőrzete gondozásával, szeretett szakálla ápolása fárasztó és unalmas feladat. „Ahogy reggelente felkelek, az első dolgom, hogy kókusz-, mandula és olívaolajjal kényeztetem a szakállamat.

Sampont vagy szappant soha nem használok, csak gyógynövényeket. Ezt követően megfésülöm és elegánsan feltekerem a nyakam körül. Ez az én napi rutinom” – mondja Chauhan.

A szakáll növesztése olyan, mint a gyereknevelés Forrás: AFP/Sam Panthaky

Ram Singh Chauhan a saját világrekordját javította meg szeptember 24-én, pedig már a korábbi eredménye sem forgott veszélyben. Akkor, 2012-ben 14 láb, azaz közel 4,3 méter hosszú szakállával került be a Guinness Rekordok Könyvébe. Ezt örökíti meg az alábbi videó.