Magyar származású szerzőnek köszönhetjük az Aerosmith és Bon Jovi legnagyobb slágereit

Vágólapra másolva!
Vannak dalok, amiket kivétel nélkül mindenki ismer. Ilyen az Aerosmith - Crazy, Bon Jovi - Livin' on a prayer vagy Ricky Martin Livin' La Vida Locaja. Az azonban már sokkal kevésbé ismert dolog, hogy ezeknek a daloknak a szerzője magyar származású.
Vágólapra másolva!

A Dal+Szerző magazin interjút készített Desmond Childdal, s bár az ő nevét szintén rengeteg ember hallotta már, mégis csak igen kevesen tudják róla, hogy apja magyar volt: "Édesapám, Márfy S. József báró Budapesten született, ízig-vérig magyar úr volt. Édesanyámmal, a kubai dalszerző-költő Elena Casalsszal 1953 elején ismerkedett meg a venezuelai Maracaibóban. Én ugyanezen év végén születtem – igen-igen, nyugodtan tedd le a zsebszámológépet, már hatvanéves vagyok! Apámat rengetegszer meglátogattam budapesti otthonában, mindig is nagyon közel állt hozzám."

Olyan sok dalt köszönhetünk neki, hogy már zavarbaejtő, eddig miért nem tudtunk magyar származásáról. Cher, Iggy Pop, Robbie Williams vagy épp Desmond Child és egyben a KISS karrierjét beindító 'I was made for loving you'.

A mai napig nagysikerű KISS sláger után, maga Paul Stanley hívta fel Bon Jovit és Richie Samborat, hogy beajánlja nekik, az akkor még szinte ismeretlen szerzőt. Desmond Child tehetségéről Steven Tyler a Rolling Stone magazinban így nyilatkozott: "Amikor először találkoztunk körülbelük 45 perc alatt írtuk meg az 'Angel' című dalunkat és egyáltalán nem túlzok! Ez a csávó egy kibaszott zseni!"

De ott van még a 'Hole in my soul', az 'Another last goodbye' és a 'Crazy' is: