Eurovíziós Dalfesztivál: 8 millió euró hiányzik

Vágólapra másolva!
Koppenhágának 15 millió euróval, azaz 4,7 milliárd forinttal többe került az idei Eurovíziós Dalfesztivál megrendezése, mint azt tervezték.
Vágólapra másolva!

A májusi zenei verseny végül "sokkal többe került, mint azt bárki elképzelte" - mondta Lars Bernard Jörgensen, a Wonderful Copenhagen turisztikai szervezet vezetője hétfőn a Ritzau dán hírügynökségnek.

Eredetileg 4,5 millió euróra becsülték a költségeket, a végösszeg azonban több mint háromszorosára rúgott. Elsősorban az egykori hajógyár arénává való átalakítása tornázta fel a számokat, csupán a 11 ezer néző befogadására képes csarnok mintegy tizenkétmillió eurós többletköltséget jelentett.

"Csak néhány héttel a show előtt jöttünk rá, milyen irányba haladunk. Ráadásul szorított az idő és hiányosak voltak az építkezésekre vonatkozó tapasztalatok is " - fogalmazott Jörgensen. A pénzügyi bukás miatt a Wonderful Copenhagen projektfelelőse felmondott.

A károkat a régió, a turisztikai szervezetek és közösségek által összeadott több millió korona csökkenti, de továbbra is mintegy 7,8 millió eurónyi összeg hiányzik a költségvetésből. Hogy hogyan osztják fel a pluszköltségeket, egyelőre nem tisztázott.

A 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivált az osztrák Conchita Wurst győzelmét követően Bécsben rendezik meg.