David Hasselhoff, Samantha Fox és társaik megérkeztek Magyarországra

Vágólapra másolva!
Ma este a 80-as, 90-es évek sztárjaitól hemzseg az ország. Dalaikra első csókok ezrei csattantak el, fiatalok tízezrei tomboltak slágereikre a klubokban vagy a házibulikon. A "Celebrate the 80’s and 90’s with the Hoff" fesztiválon világslágerek tucatjaira lehet majd csápolni.
Vágólapra másolva!

A különleges időutazáson David Hasselhoff mellett fellép a 2 Unlimited. Az 1991-ben alakult Eurodance projekt két tagja Ray Slijngaard holland rapper és Anita Doth holland énekesnő. Ötéves nemzetközi karrierjük alatt 16 slágerlistás szerzeményt jegyeznek – ilyenek a Get Ready for This, a Twilight Zone vagy a No Limit. Világszerte 18 millió albumot adtak el.

A Celebrate the 80’s and 90’s színpadára lép Nestor Alexander Haddaway is. A trinidadi-német énekes legnagyobb slágere a “What Is Love”: Európában, 2,6 millió példányban kelt el. Nálunk akkor írta le magát végleg, amikor Hajdú Péter megpróbálta előadni a dalt a TV2 műsorában, valójában pedig sikerült komplett hülyét csinálnia magából, bár fontos megjegyezni, hogy a műsornak ez volt az eredeti koncepciója.

Samantha Fox karrierje a brit bulvárlapokban kezdődött, ahol inkább bájaival, mintsem hangjával hódított. A szexi szőke énekesnő 1986-ban adta ki első kislemezét: a Touch Me (I Want Your Body) hatalmas sláger lett, 17 országban volt listavezető. Samantha Fox összesen 30 millió albumot adott el világszerte. 2014-ben pedig - akármilyen nehéz elismerni - jobban néz ki, mint valaha (figyelembe véve a korát is).

A szintén mellbedobással berobbanó olasz énekesnő, Sabrina 1987-ben tört be a zenei életbe az igen látványos és emlékezetes klippel játszott slágerével, a Boys (Summertime Love)-val.

A Vengaboys holland eurodance/pop csapat, legismertebb slágereik a "Boom, Boom, Boom, Boom!!" és a "We're Going to Ibiza" vezette a brit slágerlistát, a "We Like to Party" pedig Amerikában is Top 40-es sláger volt. Világszerte kb. 15 millió lemezt adtak el. 2001-ben a World Music Awardson átadták nekik az év legtöbbet eladó dance-csapata díjat.

Turbo B a Snap! frontembere, a csapat olyan slágerekkel büszkélkedett, mint a “The Power” vagy a második albumon található, még nagyobb sikerű “Rhythm Is a Dancer”:

A német DJ Sascha Lappessen több mint 22 millió lemezt adott el világszerte. DJ Sash! 1996-ban adta ki az “It’s My Life”-ot, amely a klubok óriási slágere lett, és aligha volt olyan fiatal, aki az Ecuador című slágert ne ismerte volna akkoriban.

A Twenty 4 Sevenben több énekes is megfordult. A holland Eurodance csapat 1989-ben alakult, a rapet és az éneklést kombinálták. Első slágerük az “I Can’t Stand It” volt, amellyel szabályosan végigtarolták Európát. További slágereik: “Are You Dreaming”, “Slave to the Music” és “Is It Love”.

2014. augusztus 29-én a legnépszerűbb - ma már a legcikibb - retroelőadók foglalják el a Hungaroringet az Accelereation 2014 névre hallgató nemzetközi zenei fesztiválon. A Baywatch egykori főszereplője - a mára alkoholista celebbé lesüllyedt Hoff - mellett a diszkósztárokra rázhatja magát a tömeg. Ugyanis bármilyen ciki manapság ez a zene, úgy tűnik, Magyarországon még mindig van közönsége... nem is kevés. Ma délutánig 10 ezer jegy elfogyott a bulira. Az est talán egyik legjobb momentuma, hogy a Knight Rider sorozatból jól ismert szuperautó, K.I.T.T. feltűnik a Hungaroringen.