Lógni fogunk

müpa a szigeten
Vágólapra másolva!
Különleges eseménnyel készül a Művészetek Palotája (Müpa) a Szigetre: a cirkuszsátor előtt felállított installáción bárki kipróbálhatja, milyen artistaként több méterre a földtől a levegőben lógni. A helyszíni élmény kiterjesztéséről egy tableten futó, fotós alkalmazás gondoskodik, melynek segítségével különleges fényképeket készítenek a vállalkozó kedvűekről.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb Müpa-programjai az újcirkusz előadások. A Szigeten idén nem csak megcsodálható az artisták ügyessége, de ki is lehet próbálni, milyen érzés nyolc méterrel a föld felett lógni. A „Lógj Te is a Müpával!” program a cirkuszsátor előtt augusztus 13-tól 17-ig, minden nap 14:30-tól 19:30-ig várja a vállalkozó szellemű artista-jelölteket.

A Müpa a szigeten Forrás: Művészetek Palotája

Az installáció apropóját az adja, hogy a Recirquel Újcirkusz Társulat a harmadik bemutatójára készül ősszel a Müpában. A rajongók az ország legnagyobb zenei fesztiválján, a Szigeten is találkozhatnak kedvenceikkel: a Cirque du Sziget egyik kiemelt attrakciója lesz a minden este 22 órakor kezdődő Párizs éjjel című előadás. A darabban a Recirquel artistái pezsgőmámoros utazásra invitálják a szigetlakókat a fény és a szerelem városába, ahol találkozhatunk házalókkal, bejárhatjuk a város bisztróit és kocsmáit, megismerkedhetünk a vágyakozás­sal, a magányossággal és a (tiltott) szerelemmel.