VOLT Fesztivál programajánló

VOLT fesztivál, kapunyitás, feztiválozók 2014, Sopron
Vágólapra másolva!
VOLTaképpen ugyanaz, de mégis más! Sopron, Volt Fesztivál 2014, ahol környezetbarát robotok teqballoznak és világsztárok székein pihennek.
Vágólapra másolva!

Indíthatnánk a klasszikus ki mikor lép fel listával, amit becsületből a beharangozó végére oda is fogunk passzírozni, de első körben inkább azt vesszük sorra, hogy a koncertélményeken kívül mit várhatunk még a soproni VOLT fesztiváltól.

VOLT Fesztivál, 2014 Forrás: sziget.hu

Már 2013-ban bekúszott a sci-fi tematika a nagyszínpadot ölelő robotokkal, az idén pedig magasabbra lőnek a szervezők, pontosan 16 méter magasra, akkora lesz ugyanis az érkezőket a bejáratnál fogadó robotcsoda, amelynek a gyomrát egy nagyméretű LED-fal képezi – ezt egyelőre nem könnyű vizualizálni, de majd mindenre fény derül. A futurisztikus hangulat fokozására buzdítják a közönséget: aki saját készítésű robotjelmezben érkezik, az jutalomban részesül. Jó mókának tűnik, az alufóliás kreativitásnak feltételezhetően nincs határa.

Robot a fesztivál bejáratánál Forrás: sziget.hu

Legalább ekkora dobás az új magyar világszabadalom a teqball, egy focialapú, de speciális, ívelt asztalon játszott sport, mely a VOLT-on látható először. A Balaton Soundon, az EFOTT-on, a Campuson és a STRAND fesztiválon szintén megjelenik majd a játék és a hozzá kapcsolódó verseny, a nagy fesztivál-bajnokság döntőjére pedig szeptemberben, a budapesti Akvárium Klubban kerül sor, addigra egyértelművé válik, milyen izmokat lehet építeni egy ferde asztal mellett dekázgatva.

Akit egyáltalán nem érdekel a teste karbantartása, mert úgy gondolja, hogy az autentikus fesztiváléletmóddal úgyis romba dönti a fizikumát, az még mindig törődhet az elméjével. A txtr e-könyv áruházban a helyszínen biztosított e-book olvasó, a népszerű txtr Beagle segítségével, vagy akár saját mobillal is nézelődhetnek a majdnem másfél millió e-könyvet tartalmazó elektronikus könyvtárban.

Továbbá, aki csak valamely tv-csatornát üres tekintettel bámulva tud ellazulni, kipróbálhatja majd a TV GO-t is, és a laptopján, tabletjén vagy okostelefonján is követheti 16 csatorna élő adását vagy a Videotékából kikölcsönzött filmek valamelyikét gumicsizmájában egy pihe-puha fotelbe helyezkedve.

A nagyszínpad Forrás: sziget.hu

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy sikeres lesz-e a Sziget Szervezőiroda és a VOLT Produkció kezdeményezése, aminek nem titkoltan a környezettudatos magatartás elérése a célja. A FestiPay kártyát kiváltók 500 Ft ellenében egy „Green Festival Bag”-et kap ajándékba, amelyben mindenki gyűjtögetheti a saját szemetét, majd a megtelt zsákot leadva visszakaphatja az 500 Ft-ját. A kulturált európai mintára fesztiválozó egyének még matricát és oklevelet is kapnak arról, hogy „tiszta udvar, rendes ház” típusú emberek.

Ha nem tudnánk, Sopron a „legvirágosabb magyar város” cím birtokosa, és az európai verseny második helyezettje, úgyhogy nagy elvárásaink vannak a hírrel kapcsolatban, hogy az egész fesztivál területe virágba borul. Az akció természetközeli és elképzeléseink szerint romantikus hátteret szolgáltat a szelfizéshez, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk.

A nagyszínpad Forrás: sziget.hu


Ennél is érdekesebb, hogy az idén Arctic Monkeys szobor-székkel gazdagodhat a város ef. Zámbó Istvánnak köszönhetően. A VOLT szervezőinek felkérésére évek óta készülnek a különböző, jelképesen a zenekaroknak felajánlott, majd Sopron közterein elhelyezett székek, ebben az évben pedig a tervek szerint Arctic Monkeys, Foals, vagy éppen Steve Aoki székével gazdagodhat a hely.

A fesztivál fellépői közül az Arctic Monkeys (UK) koncertjét várja leginkább a nagyérdemű, pedig sok más izgalmas bulira is számíthatunk: Birdy (UK), Bring Me The Horizon (UK), Ed Rush (UK), Excision (CAN), Foals (UK), Hatebreed (USA), Hurts (UK), I Am Legion (UK), Icona Pop (S), Karnivool (AUS), Kuroma (USA), MGMT (USA), Milky Chance (D), Modestep (UK), Morcheeba (UK), Nero (UK), Netsky (B), Noisia (NL), Skillet (USA), Skindred (UK), Steve Aoki (USA), Sunrise Avenue (FIN), The Afghan Whigs (USA), The Strypes (IRL), Thirty Seconds To Mars (USA), Tricot (J), Volbeat (DK), Woodkid (F), You Me At Six (UK).

Vasárnap délután bárki streamelheti a Quart oldalán az Intim Torna Illegál, a Mocsok 1 Kölykök, a Mary Popkids, a Ganxsta Zolee és a Kartell, a Fish! és az Ocho Macho koncertjét.