A pónisörény a sláger a nyáron

nyári trendek, színes sörény
Vágólapra másolva!
De az sem mindegy, hogy mit eszünk, illetve hogy gördeszkázunk-e felnőtt férfi létünkre, vagy helyesen használjuk-e azt, hogy yolo.
Vágólapra másolva!

Gördeszkázó felnőtt férfiak

Meglepő végignézni, ahogy szépen visszakúszott a divatba a meglehetősen feltűnő platformcipő. A nyolcvanas-kilencvenes évek szülöttei valószínűleg elég kis téttel fogadtak volna arra, hogy még egyszer ez lesz a kötelező viselet. Erre tessék, most mindenki azt szerzi be, amit utoljára a Spice Girls tagjainak lábán láthattunk. Bár a köztes időben kifejezetten cikinek számított ilyesmit viselni, a divat körforgása már csak ilyen. De vajon mi más számít nagyon menőnek ezen a nyáron, ami jövőre már csak kósza emlék lesz?

Forrás: Origo

Idén is tombol például a színes hajfestés mániája. Tavaly még a visszafogott, napszítta “Kaliforniából jöttem” stílus dívott, idén viszont egyre több pónisörény mászkál az utcákon, a szívárvány minden árnyalatát fújja a szél. Vagány, az biztos, és egyeseknek meglepően jól áll a fakórózsaszín vagy a bugyikék hajkorona (főleg, ha egy kék cipő áll ki belőle).

A sima gördeszka már régóta elég retrónak számít, a tavalyi felívelés után pedig a longboard már nincs sehol. Bizonyítandó, hogy nem a méret a lényeg, legalábbis nem a nagyobb felé húz a szív, a belvárosi fiatalok új sporteszközt vettek a pártfogásukba. Az old school cruiser mini műanyag gördeszka kb. akkora mint egy 43-as láb, kényelmesebb hozni-vinni és közlekedni vele, és van még egy nagy előnye: nagyon menő. Sajnos a nőknek, akiket nem vonz a gördeszkázó felnőtt férfiak látványa, azoknak ez a játékdeszka nem túl jó hír.

Emelt fővel a hashtagelésből

Aki azt hiszi, hogy a forró hónap beköszönte csökkenti az internetes aktivitást, soha nem látta még az Instagramot. Végeláthatatlan felhőtlen nyaralós képek tendenciája azt mutatja, hogy a divat csak egyre nő, idén azok is beadták a derekukat és létrehoztak egy fiókot, akik tavaly még húzták a szájukat. A legnépszerűbb kompozíciók között szerepel a nyári gyümölcsös reggeli a Balatonnal/külföldi tengerrel a háttérben, az esti rozé fröccsös poháron keresztül elkapott pillanatok, és a lábak bármilyen mértékű belógatása különböző vizekbe. Gyermekek születnek, párok cserélődnek, körömlakkok kopnak le, majd kerülnek fel újra - az Instagram mindent dokumentál!

További szocializációs szempontokat figyelembevéve, a divatos szlenghasználatra nagyon kell ügyelnünk. Gondoljunk csak bele mi történne, ha a „sirály” kifejezés manapság is kicsúszna a szánkon. Elképzelhetetlen, és megérdemelt kiközösítéssel járna. Vannak persze klasszikusok, a „gáz” például továbbra sem ciki. A cél persze nem az, hogy megússzuk valahogyan, hanem hogy a beszélgetésből, a Facebook-kommentelésből, vagy az Instagram hashtagelésből emelt fővel kerülhessünk ki.

Forrás: AFP/Thomas Coex

Erre most a legjobb módszer a „yolo” beépítése a szótárba - ami nem idén nyári találmány, de összes továbbfejlesztett, cifrázott verziója viszont igen. Útmutató erre.

2014: a nyers zöldségek és préselt levek éve

Rendeltek már melletted koffeinmentes lattét laktózmentes tejből, édesítővel? Az idei nyár gasztronómiai slágere a „mindentől mentes”, csak így egyszerűen, de azért ennek is vannak fokozatai. Természetesen nem számítanak ide azok, akik meggyőződésből vagy egészségügyi okból nem esznek húst, lisztet, tejet vagy akár cukrot. Az viszont tény, hogy mostanában nagy divat lett csak úgy megválni valamelyik táplálékcsoporttól.

A gluténmentes étkezés azoknak lehet igazán nagy próba, akik számára a tészta, sütemény, kenyér stb. hiánya igazán fájó. A nagyanyád előtt ezen a ponton már erősen szabadkozni kell: se csirkepörkölt, se nokedli. Cukrot lapátolhatnánk, ha nem lennénk érzékenyek a trendekre, de ha igazán azok vagyunk, azt is elhagyjuk. ÉS talán a laktózt is. Az igazi kihívások a vegánnál, és a nyersnél kezdődnek. Talán az összes speciális diéta közül ebben az esetben a legfontosabb az átgondolt étkezés, a hússal és tejtermékekkel kieső tápanyagok megfelelő pótlása.

2014 a nyers zöldségek, gyümölcsök, préselt levek és a magvak éve.