A hiszti nem megoldás

Vágólapra másolva!
A foci-vb kikerülhetetlen jelenség, folyamatos extázisban tartja a világot, különösen a férfiakat. Kétségtelen, hogy sok nő is lelkesen követi a bajnokságot, de nem eggyel találkoztunk, aki a háta közepére sem kívánja ezt a pár hónapot. Kérdés, hogy ők mit csinálnak ez idő alatt.
Vágólapra másolva!

A tapasztaltabbak rég rájöttek, hogy a hiszti nem megoldás. Cirkuszolni amiatt, hogy az addig meghitt szerelmi fészket ellepik a haverok, sörök, és chipsek, teljes zsákutca. Szerencsére a nők taktikusak. Még ha taszítja is őket a program, hogy 7-10, labdától hipnotizált hím foglalja be a lakást, sikeresen a maguk javára tudják fordítani a szituációt. A megkérdezettek közül sokan választják ilyenkor a nekik is kellemes sütést-főzést. Csendben kiemelik a férfi kezéből a sós mogyorós zacskót, a helyére pedig a saját maguk által kreált ínyencségeket rittyentenek. És mivel a férfiak boldogok a rágcsálnivalóktól, amikért még csak fel sem kell emelkedni az ülőhelyükről, szívesen fektetnek is az ügybe. Ha idén már lecsúsztunk arról, hogy a toleranciánk fizetsége egy főzőtanfolyam legyen, jövőre gondoljunk rá. Főzőtanfolyam például itt.

„Nem a sport a gond, hanem, hogy csak nézzük” - mondják a csajok. Vannak akik továbbra sem tudnak elvonatkoztatni attól, ami tény, hogy azt kell bámulniuk, hogy egy füves területen, férfiak kergetnek egy labdát. Érthető, hogy van akit ez nem hoz izgalomba. Semmi gond, a VB közvetítések lehet, hogy elveszik tőlünk azt az időt, amit a férfitársunkkal tölthetnénk moziban, koncerten, vagy étteremben, de azt nem, amit saját testünk karbantartására fordíthatnánk. A bajnokság ideje alatt vadonatúj sportokat és mozgásformákat sajátíthatunk el. Sok nő szerint nincs jobb alkalom arra, hogy kipróbáljanak valami olyat, amit már régóta szerettek volna, csak a munka után nem volt idejük, és lelkiismeretük erre pazarolni az időt, örültek, ha hazaestek a szerelmükhöz. Hogy véletlenül se húzza fel magát senki, hogy mindig a szerzett gólok száma a téma, külön javasoljuk a meditatív formákat, mint például a jóga, vagy az erősítő mozgás, és a jóga keverékeként emlegetett pilates. Itt lehet gyakorolni.

A férfi baráti társaságok profin tobzódnak egy helyre, ha meccsről van szó. A szervezés soha nem volt még ennél egyszerűbb, és soha senki nem volt még ilyen pontos. A nőknek is érdemes leutánozni ezt a tömörülést, a test karbantartásának mintájára a külsőnkre is szánhatunk időt. Ma már nem egy szépségszalon kínál csoportos szépülésre lehetőséget. Nem egy hölgyismerősünk számolt be arról, hogy a csoportos focirajongásra a barátnőikkel csoportos fodrászkodással, manikűrrel, pedikűrrel válaszolnak. Egyes helyeken a szépségprogram igazi szórakozássá fejleszthető, pezsgővel, desszerttel várják a hölgyvendégeket. Ha az év többi részében ez a kiruccanás lelkiismeretfurdalás-keltőnek hatna, a futball-őrület alatt ezt nyugodt szívvel engedik meg maguknak a nők. Igazuk is van. Csoportos szépülés itt.