Vágólapra másolva!
Miután minden közösségi- és fotómegosztó-oldal megtelt olyan képekkel, szombatra végre megkegyelmezett az időjárás. Nem csak az eső állt el, igazi, napfényes strandidő volt a jutalma azoknak, akik túlélték a csütörtök-pénteket. És rengeteg újabb élmény. 
Vágólapra másolva!

Nehéz lenne nem eufórikusnak lenni kétnapnyi sárban fetrengés után, a fesztiválozók tehát - félretéve a másnaposság minden nyűgét - boldogan vetették bele magukat a Balatonba, ruccantak át Siófokra, terültek el a parton kicsit ámelegedni és kiszáradni. Tovább nőtt a népsűrűség a zamárdi parton, végre nem kellett annyit küzdeni azért, hogy egyben maradjon a smink, plusz nőknek-férfiaknak egyaránt jobban esik a bikini/csupasz felsőtest viselése harminc fok fölött, így jelentősen emelkedtek az esztétikai faktorok is.

Balaton Sound 2014 Forrás: Origo
/1407/Balat2014713141531

Bár gyakorlatilag tízméterenként különböző (de összességében azért mégis eléggé hasonló) zenére lehet tombolni a Soundon, a prímet messze viszi a Nagyszínpad, vagyis annak eléggé naprakészen összerakott fellépőlistája. A tegnap estét Wiz Khalifa koronázta meg, aki csapatával akkora bulit rakott össze, hogy az óriás neon virágszirmok is beleremegtek a színpad köré emelt oszlopok tetején. Pedig az amerikai előadónak volt kivel konkurálnia: a komplett holland és brazil focicsapattal. Koncertje ugyanis egy időben zajlott a bronzmeccsel, amit a színpadtól nem messze szerényebb tömeg drukkolt végig Khalifa aláfestőzenéjével.

Wiz Khalifa, Balaton Sound 2014 Forrás: Origo

A közönség imádta a rapper koncertjét, s bár másfél órában kicsit talán túl tömény Wiz Khalifa, még is izgalmasabb buli volt, mint Sebastian Ingrosso hakni szettje.

A Party Aréna előtt már éjfél előtt hosszú sor kígyózott, nem véletlenül: a limitált befogadóképességgel rendelkező sátor előtt álló biztonsági őrök szigorúan számolták az érkezőket, lemaradni pedig senki nem akart Richie Hawtinról. A dj, aki néhány éve a még ennél is durvább időjárás áldozataként képtelen volt eljutni a Soundra, azóta visszajáró vendég Magyarországon. Nem véletlenül, Hawtin és a Balaton Sound láthatóan nagyon jóban vannak, ahogy erről tegnap este is meggyőződhettünk.

Balaton Sound 2014 Forrás: Origo

Ma is érdemes besodródni a fesztiválra: a Nagyszínpad mai nagyágyúja pedig Armin Van Buuren, aki vélhetően elég jó hangulatban lesz a hollandok tegnapi vébé bronza után. Utána ugyan megkezdődik a fesztivál csendes bontása, de hogy partizni reggelig lehet, az borítékolható.

Zamárditól tehát összességében méltó módon búcsúzik a Balaton Sound 2014-ben, abban pedig bátran bízhatunk, hogy a 2015-ös line up is legalább annyira menő lesz, mint az idei!

Balaton Sound 2014 Forrás: Origo

/1407/Balat2014713142835