Vágólapra másolva!
Ron Weisner, aki legsikeresebb éveiben volt Michael Jackson egyik menedzsere, 2006-ban La Toya Jacksonnal együtt azt tervezte, hogy elrabolja és elvonóra küldi a fájdalomcsillapítókon élő sztárt.
Vágólapra másolva!

Ron Weisner a hetvenes évek végétől volt Michael Jackson menedzsere, többek között az Off The Wall és a Thriller albumok megjelenése idején. 1983-ban rúgta ki Michael apja, Joe Jackson. Ennek ellenére, mint hamarosan megjelenő önéletrajzában írja, fontos volt neki az énekes, és amikor 2006-ban látta, hogy a fájdalomcsillapítókon élő Jacko "már csak árnyéka régi önmagának", elhatározta, hogy közbeavakozik. La Toya Jacksonnal közösen akarta elrabolni és elvonókúrára küldeni. "Mindent megterveztem, összeraktam egy csapatot, megszerveztem, hogy repülőre rakják, megkerestem a legjobb klinikát is. Az egészet én magam fizettem volna."

Bár telefonon többször egyeztetett La Toyával, Michael nővére végül a tervezett beavatkozás előtt két nappal "teljesen kiakadt, hogy finoman fogalmazzak. 'Le kell ezt állítani, Le kell ezt állítani, Le kell ezt állítani' - ismételgette." Ron Weisner engedett neki, mindent lemondott. Utólag úgy látja, hogy jól döntött, mert "mint egy ügyvédem rámutatott, a bíróság kétségkívül emberrablásnak tekintette volna, ha megtesszük, és nem baráti segítségnek". Amikor évekkel később, nem sokkal halála előtt látta Michaelt, "úgy nézett ki, mint egy hadifogoly. Ott volt a szemében a lemondás, hogy 'végem van', és megszakadt a szívem" - írja Ron Weisner, aki ezért sajnálja is, hogy lemondott az emberrablásról: "nem tudom, hogy meghosszabította-e volna Michael életét, de legalább adtunk volna neki egy esélyt".

Ron Weisner nemcsak Michael Jackson menedszere volt: Listen Out Loud című könyvének alcímében Madonnáról és Paul McCartneyról is ígér történeteket.