Kazinczy sokkal menőbb, mint gondoljuk

Kazinczy Ferenc
Vágólapra másolva!
Egy pályázaton ezt most grafikával, giffel vagy bármilyen vizuális munkával meg lehet mutatni.
Vágólapra másolva!

Irodalmárok és nyelvészek sokat szorgoskodtak azon, hogy szürkévé és unalmassá tegyék Kazinczy Ferencet – állítják a "Kortárs Kazinczy" vizuális pályázat szervezői, pedig szerintük az író korántsem az a porlepte nyelvújító, akinek sokan gondolják. Ő volt az első magyar entellektüel, egy művelt, olvasott, sok nyelven beszélő társasági ember, aki gyűlölte a maradiságot, az elnyomást és a nagyképűséget, az eszméiért hét évet ült börtönben, és a "legtöbb posztot osztotta meg a magyar irodalomban".

Kazinczy Ferenc Forrás: Wikimedia Commons

A pályázat célja, hogy bemutassa a kortárs Kazinczyt, ahogy köztünk élhetne, nevezni grafikával, fotóval, animgiffel, bármilyen vizuális munkával lehet. A győztes pályamű készítője 100 ezer forintot kap, a legjobb pályamunkákat beküldők pedig részt vehetnek egy állásinterjún, ahol kiválasztják a Kazinczy Utcai Vizuális Projekt vezetőjét.

A pályaműveket a [email protected] címre lehet elküldeni, a szervezők pedig ezen az oldalon teszik közzé a munkákat, itt további részleteket is lehet olvasni a pályázatról.