Három új videó Harcsa Veronikától

Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, zene quart, interjú
Vágólapra másolva!
Az énekesnő három videót is bemutat, melyeken looperrel kísérletezik: az eredmény egy meditatív és egy experimentális szám, illetve egy popdal. Mindhárom a Quarton látható és hallható először.
Vágólapra másolva!

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint lemeze nemrég jelent meg a berlini Traumton kiadó gondozásában Nyugat-Európában (mi itt írtunk róla), de a két zenész már dolgozik a folytatáson, születnek az újabb dalok. Élőben mindketten használnak loopert (sokak által használt eszköz arra, hogy egyes zenei részletekből loopokat, vagyis ismétlődő részleteket készítsenek), és Veronika az elmúlt időben írt, illetve feldolgozott pár dalt kifejezetten looperre.

Erről egyébként már a tavaly szeptemberi interjúnkban is beszélt, és abból kiderült, hogy a tavalyi Müpa-koncertjén előadótt looperes szólójához Bach csellószvitjeiből tanult dallamszerkesztési technikákat. Most a looperrel készült számok közül egy meditatív kompozíciót, egy bio dancehall mixet és egy Nina Simone-feldolgozást mutatunk be.

A duó ezeket, és más vadonatúj dalokat is játszik majd május 24-én, a Belvárosi Színházbeli estjükön. Szeptembertől Harcsa Veronika havi rendszerességű szólóklubot indít helyi zenészek bevonásával a berlini Collegium Hungaricumban, ezeknek az esteknek a gerincét is a looperes játék adja majd. A felvételek a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban készültek, ahol Veronika végzős szakmai projektként mutatta be a looper ciklust.