Döntőbe jutott Kállay-Saunders András

Kállay-Saunders András eurovízió
Kállay-Saunders András magyar énekes az 59. Euróvíziós Dalverseny első elődöntőjére próbál Koppenhágában 2014. május 5-én.
Vágólapra másolva!
Kedd este Koppenhágában rendezték az idei Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, melyben a Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András kivívta a döntőben szereplés jogát. Zsinórban negyedszerre lesz magyar versenyző a döntőben.
Vágólapra másolva!

Kállay-Saunders utolsóként lépett fel a keddi elődöntőben, ahol nagy átéléssel adta elő a Running című számát, mely talán az első olyan magyar eurovíziós produkció volt, amelyben volt funkciójuk a táncosoknak. Ráadásul a legtöbb versenyző mindent elsöprő érzelmekkel és sablonos balladákkal érkezett, úgyhogy a magyar versenydalnak nem is volt nehéz dolga, hogy kitűnjön a többi közül.

Forrás: MTI/EPA-SCANPIX/Bax Lindhardt

A további döntőbe jutó országok: Montenegró, Oroszország (őket kifütyülte a közönség az eredményhirdetéskor), Örményország, Azerbajdzsán, San Marino, Ukrajna, Svédország, Hollandia, Izland. A második elődöntőt csütörtök estje tartják, a döntő szombat este jön.