Freddie Mercury az űrben rappel

Weekend Money
Weekend Money
Vágólapra másolva!
A Weekend Money duóba a Nostrand című szám miatt zúgtam bele tavaly. Most végre itt a letölthető nagylemez.
Vágólapra másolva!

De tényleg, mennyire eszméletlen nagy királyság már ez a szám: van benne trap, G-funk, filmzenés vonósok, mormogó basszusok, lődöző lézerek és Popcorn-szintik és még több dolog, mégsem káosz; no meg a rap is ehhez illően menő.

Az innen letölthető mixtape, a Freddie Merkury a Nostrandhez hasonlóan elsősorban a produceri munkával hódít. Van több trapből kiinduló bulihiphop, de akad dubstep-hiphopos baromkodás, lassú "ballada", megcsúszott wonky, pszeudoegzotikus lazulás, fura IDM-es kattogás, még egy "démonos" ijesztgetés is. Mi több: Clockworkin a Rock Around The Clock átirata, erős Missy Elliott / Timbaland beütéssel; a W$ Will Rock You-ban pedig előkerül a Queen, taps, electrós vokóder, pincemély mormogás, itt már kísérletet sem tennék a besorolásra. Ez a sokféleség mégis viszonylag egységes 40 percet ad ki, mert ugyanazzal a szellemes, helyenként kifejezetten nagyon vicces tiszteletlenséggel nyúlnak mindenhez; az összes számba bele bírnak rakni legalább néhány izgis szintihangot és meglepő fordulatot, de azért mindig úgy, hogy ne essen szét teljesen a dolog.

Az én hősöm tehát inkább a producer Baghdaddy (egy-két számban, a Nostrandben is besegít Hot Sugar), de azért a duó rappertagja, Ne$$ is hozzátesz az összképhez: pont úgy bír vicces lenni, hogy az ne menjen a menőség rovására, és fordítva. Idén nem hallottam még ennél szórakoztatóbb raplemezt.