Versenyen keresi az országos népszerűséget tizenöt zenekar

Vágólapra másolva!
A meghívott, országosan ismert és sikeres produkciók a következő egy évben jelentős támogatásra számíthatnak a Petőfi Rádió részéről, továbbá főszereplőként vehetnek részt a Volt, a Sziget és a Strand fesztiválokon.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Quartnak tűnt fel, hogy Magyarországon egy fiatal zenekar nagyon sokára tud csak eljutni az országos népszerűségig: a Volt Produkció és az MTVA most versenyen próbál helyzetbe hozni tizenöt feltörekvő, az országos népszerűség előtt álló zenekart. "Jól mérhető ez a fesztiválok programján, ahol a nagyobb színpadok fő fellépői hosszú évekig állócsillagok, ritkán ér el egy-egy új produkció önerőből arra a szintre, hogy több ezres rajongótábort mondhasson magáénak" – mondta Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! verseny egyik ötletgazdája. A verseny célja az, hogy saját dalokkal és saját programmal koncertező, népszerű zenekarokat a jelenleginél jóval nagyobb, tényleges ismertséghez és rajongótáborhoz segítsen. Az 55 hazai zenész, rendezvényszervező, producer, újságíró, zenei szerkesztő és más szakemberek által javasolt 170 produkció közül az alábbi tizenöt előadó kapta a legtöbb szavazatot: Blahalouisiana, Carbovaris, Cloud 9+, DENIZ, Elefánt, Halott Pénz, Hangmás, Ivan & the Parazol, Manoya, Mary Popkids, Odett, Óriás, Szabó Balázs Bandája, Turbo, We are Rockstars.

És hogy mi lesz a verseny maga? Május 20-21-22-én az Akvárium Klubban zajlanak az elődöntők, az indulók 15 perces, élő koncertjeivel, és ezt követően lehet majd szavazni a produkciókra, a június 1-jei döntőbe az öt, legtöbb szavazatot kapó előadó jut be. A verseny győztese az Arctic Monkeys előtt játszhat a Volt fesztiválon, de számos egyéb díjat is kapnak a helyezettek: kiemelt műsorsávban és helyen játszhatnak a Volt, Sziget, Strand fesztiválokon, továbbá ősszel miniturnén vesznek részt, és még külföldi fesztiválfellépésre is lehetőségük nyílik. Az MTVA (konkrétan a Petőfi Rádió) is kiemelt szerepet szán az indulóknak, és még videoklip-támogatást is kapnak a legjobbak. Az összes további részlet ezen a honlapon olvasható el.