Jön az Outkast a Szigetre

OutKast: Hey Ya, kép a videóból, André 3000
Vágólapra másolva!
A fesztivál szervezői bejelentették, hogy a fennállása huszadik évfordulóját ünneplő, idén hosszabb szünet után újjáalakuló hiphop duó is fellép. A nulladik napon ezúttal normál program lesz, viszont épül egy hatalmas homokozó is a Sziget közepén.
Vágólapra másolva!

Andre 3000 és Big Boi duója a déli hiphop egyik legsikeresebb formációja, amelyre a világ nagyobbik része a Hey Ya! című slágerrel csodálkozott rá (hosszú cikkünk a dalról itt), utolsó eddigi albumát 2006-ban jelentette meg, és azóta a két tag szólóban folytatta a karrierjét. Az együttes hosszú szünet és többéves spekuláció után idén januárban jelentette be, hogy idén újra turnézni fog, és pont most hétvégén mutatkozott be az új műsorral a kaliforniai Coachella fesztiválon.

Forrás: AFP/Getty/Evan Agostini

A hétfői sajtótájékoztatón a Sziget fesztivál ügyvezetője, Gerendai Károly azt is bejelentette, hogy jön még újra a Manic Street Preachers, és érkezik a The 1975s és Madeon is. A Sziget idén is komoly súlyt fektet a közösségi programokra: lesz például Tábortűz Színpad (amely a régi Sziget-feelinget akarja visszahozni majd), több széttagolt helyszínt összevonnak, folytatódnak az olyan mókák, mint strandlabdázás, buborék- és "zászlóparty". Sőt, lesz egy hatalmas homokozó is a Sziget közepén! Gerendai szerint viszont nagyon bejött nekik, hogy egy héttel eltolták a fesztivál időpontját (pedig úgy érzi, hogy ez kockázatos volt), és ez a programon is meglátszik, több fellépőt tudtak hozni külföldről, illetve az érdeklődés is nagyobb. Alább a Sziget himnusza látható és hallható, melyet az Ivan & The Parazol játszik.

A nulladik napon idén normál program lesz, mert a bérletesek jó része úgyis külföldi, és ők nem nagyon tudtak mit kezdeni a magyar fellépőkkel, illetve el is fogytak már azok a magyar előadók, akikkel Gerendai szerint el lehetett adni egy teljes nulladik napot. Idén ezért a nulladik napot játszik a Queens of the Stone Age és Deadmau5 is. Az idei Sziget fesztivált augusztus 11-18. között rendezik, a korábban bejelentett fellépőkről itt írtunk. Lesz egy országokon átívelő játék is, erről itt lehet olvasni részleteket.