Az animgif fogságában a világ

pains of being pure at heart
Vágólapra másolva!
A Pains Of Being Pure At Heart zenekar végre rájött, hogy már videoklipekre sincs időnk, úgyhogy az egész klip animgifekből áll.
Vágólapra másolva!

Szegény Kovács Kálmánt annak idején mennyit bántották, amiért az animált képek használatát javasolta, ma pedig az online média elképzelhetetlen a GIF-ek nélkül. Ez a New York-i indie pop-zenekar, a Pains of Being Pure at Heart új klipjének is a mondanivalója: a három év után új lemezzel visszatérő együttes videója ugyanis kizárólag animgifekből (vagy legalábbis annak látszó mozdulatsorokból) áll össze, és egy balul elsült, pár évtizeddel ezelőtti, elegáns partiról szól.

A Bangs kollektíva által rendezett, ötletes klipről a gitáros-énekes Kip Berman az alábbi elgondolkodtató szavakat mondta: "Megdöbbent, hogy milyen sok online újság már csak GIF-ekre korlátozza a mondanivalóját, mert azt feltételezik, hogy egy egyperces videó, vagy egy bekezdés szöveg már túl sok lenne nekünk. Ugyanolyan foglyai vagyunk az elkalandozó figyelmünknek és az azonnali szenzációknak, mint ahogy a klip szereplői is csapdába vannak zárva."