Ez most a legszellemesebb basszuszene

Mickey Pearce
Mickey Pearce
Vágólapra másolva!
Mickey Pearce-nek volt már néhány megjelenése jónevű kiadóknál (Ramp, Swamp 81), de ingyenes mixtape-je teszi fel végleg a mai basszuszene térképére, mégpedig a legjobbak közé.
Vágólapra másolva!

Loefah trenddiktáló kiadója, a Swamp 81 honlapjáról lehet letölteni a bő félórás Up West EP-t. A nehezen körülírható, de azért elég jól felismerhető bass musichoz simán besorolhatjuk, bár ezen belül a technósan döngölős, house-os, hiphoposabb és törtebb vonalak is előkerülnek, sötétebbek és lazábbak. A lényeg pedig az, hogy elképesztően szellemes a zene. Ez több, mint az elektronikában gyakran előkerülő "okos", és nem pont "mókás", bár néha az is.

A ritmusokban, a hangszínekben (mondjuk a néha meglepően természetes hangzású dobokban-ütősökben, amelyek még meglepőbben jól illeszkednek a "mesterséges" hangok közé), a dallamokban és a kiegészítő furi effektekben, digitális bigyócskákban, mindenhol ott van ez a szellemesség. És a számok felépítésében is, ahogy állandóan történik valami. Pearce elég kevés eszközzel dolgozik, és az ember azt hinné, hogy átlátja, hogy mi van - aztán ügyes kis húzásokon keresztül követve őt egyszer csak egészen máshol találjuk magunkat, noha az is nyilvánvaló, hogy ez persze még mindig ugyanaz a szám (mármint nemcsak ugyanaz a track, hanem tényleg egybefüggő alkotás). A mostani mezőnyből a szintén nagyon szellemes, bár gyakrabban nyíltan vicces, megérdemelten kritikuskedvenc Untold mellé állítható leginkább Mickey Pearce.