Meghalt a Gwar énekese

GWAR Video Shoot In Times Square 51436016
NEW YORK - OCTOBER 8: Legendary heavy metal band GWAR films a video for their new album War Party in Times Square on October 8, 2004 in New York. (Photo by Brad Barket/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A kosztümös sokk-rock zenekar énekese, Dave Brockie alias Oderus Urungus ötvenéves volt, a halála oka még nem ismert.
Vágólapra másolva!

A szatirikus, horrorfilmes maszkokkal és művéres színpadi show-val operáló richmondi thrash metálzenekar harmincéves pályafutása alatt kultikus népszerűségre tett szert, tizenhárom albumot jelentetett meg, melyek rendszerint a lemezeladási listák alsóbb régióiig jutottak. A Gwar eddigi utolsó albuma a tavalyi Battle Maximus volt, és a korábbiakhoz hasonlóan ez is politikai és egyéb tabutémák feszegetéséről szólt. A földönkívüli, humanoid barbár, és 43 milliárd éves Oderus Urungus szerepébe bújó Brockie korábban a Death Piggy nevű punkzenekarban játszott, a Gwarnak pedig alapítója és az egyetlen olyan tagja volt, aki végig a zenekar tagja volt, kezdetben énekes-gitárosként, de később csak a frontemberkedésre koncentrált.

Forrás: AFP/Getty Images/Brad Barket

Az együttestől sosem álltak távol a morbid viccek, ezért Brockie halálhírét is kétkedéssel fogadta a közönség, ám úgy tűnik, ezúttal a hír komoly. Az énekesre vasárnap este kollégái találtak rá saját lakásában Richmondban, és a rendőrség is megerősítette a hírt. Egyelőre nem tudni, mi okozta Brockie halálát, ám a vizsgálat szerint az énekes valószínűleg természetes úton halt meg. A Gwar többször is játszott Magyarországon, legutóbb 2010-ben a Szigeten.