Egyetlen példányban jelentet meg lemezt a Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan, ezüstdoboz
Wu-Tang Clan: The Wu - Once Upon A Time In Shaolin
Vágólapra másolva!
Forradalmi koncepcióval állt elő a Wu-Tang Clan: The Wu - Once Upon A Time In Shaolin című dupla lemeze mindössze egy példányban készül. Azért szerencsés emberek meghallgathatják, de kiszivárogni nem fog.
Vágólapra másolva!

Ez a lemez nem azonos a nyárra ígért, rendesen a boltokba kerülő A Better Tomorrow című albummal. A Tarik "Cilvaringz" Azzougarh producer irányításával már elkészült, de lemezre még nem nyomott Once Upon A Time... ezüst dobozban lesz, és mielőtt valaki megvásárolja - feltehetően dollármilliókért -, múzeumokban, fesztiválokon lehet majd meghallgatni. De nem ám csak úgy: kizárólag szigorú biztonsági ellenőrzés után, hiszen ha kiszivárogna az anyag, az az egész koncepciót tönkretenné. Ami a következő: "Sok szó esett az elmúlt években arról, hogy a zene művészet. De közben nem kezeljük úgy, mintha művészet lenne, nincs olyan értéke - sőt, annyira elértéktelenedett, hogy már gyakorlatilag ingyen kell adni" - mondta RZA a Forbes interjújában. Az ötlet onnan jött Cilvaringz szerint, hogy "nagyon sok ideig készült a lemez, és aztán öt év elteltével itt ültem, és arra gondoltam: most tényleg kiadjuk ezt, aztán nézzük, ahogy egy hét múlva már senki nem emlékszik rá?"

Mint mondja, "tudom, hogy őrültségnek hangzik, és lehet, hogy bukás lesz az egész, és mindenki csak röhög rajtunk. De az elgondolás lényege az, hogy inspiráljuk az embereket, vitát gerjesszünk, és megmentsük az album formátumot a haláltól". Ő és RZA is azt mondja, hogy a forradalmi, a világon elsőként megvalósított ötlet a jövőben egy újfajta üzleti modell alapja lehet, amelyet a Forbes a régi mecénások szerepének feltámasztásához hasonlít. A lap amúgy azt is megjegyzi, hogy ha egy milliomos megveszi a lemezt, utána azt csinálhat vele, amit akar, tehát lehet, hogy nem tartja meg magának, hanem megosztja az egész világgal. Ez persze még csak spekuláció, egyelőre ott tart az ügy, hogy keresik, hogy mely múzeumokban mutatják majd be (amúgy rendes, 30-50 dolláros, vagyis 7-11 ezer forintos belépő mellett). És van már honlapja is a lemeznek.

Megjegyeznénk, hogy bár a Wu-Tang-tagok úgy tudják, hogy ők világelsők, ez valójában nem igaz: a kísérleti zenében viszonylag ismertnek számító francia Sylvain Chauveau már kitalálta ezt, pontosan a festmények analógiájára hivatkozott. Onement nevű kiadója négy egyedi lemezt jelentetett meg, az avantgárd zene elég jó nevű előadóitól.

Ilyen lesz az ezüstdoboz, amelybe az egyedi Wu-Tang Clan-lemezt beleteszik Forrás: Scluzay.com