Dopeman elhagyja az országot

Vágólapra másolva!
A Facebookra feltöltött videóban Dopeman és testvére, állandó zenésztársa, KicsiDope arról beszél, hogy elhagyják az országot. Azt mondják, ez nem az új, a kivándorlásról szóló szám promóciója, hanem tényleg igaz.
Vágólapra másolva!

A politikai-gazdasági helyzet, az ország "elorbánosodása" vezetett oda a két zenész szerint, hogy el kell hagyniuk az országot. Arról beszélnek a videóban, hogy miután felvállalták ellenzéki politikai nézeteiket, bezárultak előttük a lehetőségek, és hiába, hogy mindent elértek, amit lehetett, így sem tudják biztosítani a megélhetésüket. Ezért megpályáztak egy munkát egy hajón, és talán már a választások idején sem lesznek itthon. Viszont arra kérték édesanyjukat, hogy szavazzon a kormányváltásra. "Talán egyszer vissza tudunk jönni, ha olyan lesz az ország, ahova érdemes lesz visszajönni" – mondják a végén.

Bár a korábban megígért lemez munkálatait fel kell függeszteni, a videóban is szó esik a Facebookon már többször is belengetett új klipről, amelyet "az országot elhagyó magyarok nevében írtunk az itthon maradottaknak". Ezért felmerült bennünk, hogy az ország elhagyásáról szóló üzenet csak egy drámai, nagyszabású promóciós húzás.

Felhívtuk Dopemant, aki azt mondta, hogy nem, ez a valóság. KicsiDope zenélni fog a szóban forgó hajón, Dopeman segít a zenekar körül, felszolgáló lesz. A klipet még megcsinálják, "valamit hagyok magam után". A lemez félbehagyásáról azt mondta, hogy "a kiadók nem nagyon mertek velünk tárgyalni, önerőből pedig már nem tudom megvalósítani."