Új nevek új és régi fesztiválokról

Vágólapra másolva!
Három fesztiválról is jelentettek be neveket mostanában; a Strand új, a Budapest Essentials nagyon új, az EFOTT meg a nagy öreg.
Vágólapra másolva!

A Strand - Nagyon Zene Fesztivált másodszor rendezik meg Zamárdiban. A nagy fogás itt John Newman, aki a Rudimental hangjaként lett híres, majd tavaly önálló számát, a Love Me Againt már mi is beválasztottuk az év slágerei közé. Ő először jön Magyarországra. Rajta kívül a Knife Party, Wilkinson és a magyar fesztiválokról elmaradhatatlan Dub FX szerepel a bejelentett nevek között, Parov Stelar pedig már korábban jelezte, hogy nem, idén sem kell hiányolnunk. A Tankcsapda itt is szülinapot ünnepel, mégpedig augusztus 20-án, aztán 23-ig tart a fesztivál. A jegyekről itt lehet tájékozódni.

A Budapest Essentials fesztivált május 29. és június 1. között rendezik meg. Összesen több mint 50 fellépőt ígérnek több mint 20 budapesti helyszínen. A honlapon már olvasható egy hosszabb, de még nem teljes lista. Főleg, de nem kizárólag az elektronikus zenéből jönnek ezek, többek között: Nabiha, WhoMadeWho, Jazzanova, Kraak & Smaak, The Herbaliser (utóbbi három DJ-zés), Yuksek + Alex Metric, dBridge, DJ Yoda, Kingdom, Shit Robot, Waze & Odyssey, Aquarius Heaven, Sebo K, Joyce Muniz stb. Emellett különleges városnézés, startupok, divattervezők, kulturális programok és gasztronómiai különlegességek is várhatók. A szervezők alulról építkeznek, vagyis azokat keresték meg, akik máskor is szerveznek programokat - olvasható az Indexen.

Az EFOTT-ot idén Miskolctapolcán rendezik, július 15. és 20. között. Döntő többségben magyar előadókra számíthatunk idén is, de "számos meglepetéssel és újdonsággal" készülnek a szervezők. Az elsőként bejelentett nevek: Quimby, Beatrice, Magashegyi Underground, Kowalsky meg a Vega, Anna and the Barbies. Utóbbi frontembere, Pásztor Anna egyébként kisfiával nyomja majd le a fesztiválszezont, derül ki a sajtóközleményből.