Zalatnay-dal hallható egy Diplo-számban

Zalatnay Sarolta táncdalénekesnő énekel a Zalatnay show forgatásán a Magyar Televízióban
Vágólapra másolva!
Diplo és Jahan Lennon About That Life című dala már másfél éves, hozzánk most jutott el a felfedezés, hogy az Adj egy percet című Zalatnay-dal alapját vették kölcsön.
Vágólapra másolva!

Az egyik legfelkapottabb és -sikeresebb mai producer, Diplo (Thomas Wesley Pentz) még 2012 őszén adott ki egy közös számot egy Jahan Lennon nevű énekessel (semmi köze John Lennonhoz), About That Life címmel. Most pedig egy magyar mikroblogger, a Designer Drums dj-kollektívában is tevékeny Moroncsik Ádám rájött, hogy innét olyan ismerős az Adj egy percet című Zalatnay-szám pszichedelikus és hipnotikus, kongával és fuvolával színezett alapja. [Közben kiderült, hogy a Brutko nevű mikroblog is rájött már erre korábban, de őt nem olvastuk sajnos, hozzánk csak most jutott el a hír.] Annak nincs nyoma, hogy az About That Life kreditjei között szerepel-e az Adj egy percet zeneszerzője, Frenreisz Károly neve, már csak azért sem, mert a Diplo-szám nem jelent meg lemezen, csak egy egyszeri együttműködés volt Jahan Lennonnal, ráadásul az sem egyértelmű, hogy ingyenes kiadvány volt-e. (Diplo kiadója, a Mad Decent honlapjáról mindenesetre ingyen lehet letölteni.)

Mindenesetre valóban egészen komoly a hasonlóság, és mivel az Álmodj velem című, 1972-es album, melyen az Adj egy percet található, nem csak idehaza jelent meg, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a nagy lemeztúró Diplo megtalálta valahol. Annál is inkább, hogy Budapesten is járt már a Major Lazer szigetes fellépésekor, négy évvel ezelőtti interjúnk itt olvasható vele. Zalatnay Sarolta és a korabeli magyar zenék újkeletű külföldi népszerűségéről pedig itt írtunk.