Skrillex és mások is jönnek a Szigetre

Skrillex
Vágólapra másolva!
Az idei Sziget Fesztivál újonnan bejelentett fellépői között elektronikus zenész, rapper, rockzenekar és énekes-dalszerző is akad.
Vágólapra másolva!

A mostani eresztés legnagyobb neve talán Skrillex, akit a dubstep felfutásával kötnek össze, de az igazi dubstepesek már kezdettől fogva megmondták, hogy amit ő csinál, az nem is dubstep. Skrillex mindenesetre generációja legsikeresebb producere/zenésze lett, és a Volt Fesztivál után most a Szigeten is láthatjuk. Jön aztán a legnépszerűbb új amerikai fehér hiphop produkció, Macklemore és Ryan Lewis is, akik az idei Grammy-gálán óriásit mentek, és kereskedelmi szempontból mindenképpen a legnagyobb név a most bejelentettek közül. Jön a visszafogott, elektronikus popzenében utazó brit London Grammar trió is, aztán három brit énekes-dalszerző: Jake Bugg, Tom Odell és a tavalyit az utolsó napokban lemondó Michael Kiwanuka is. Előkerül a német hiphop intézménye, a Fantastischen Vier, jön a Nicolas Jaart felvonultató Darkside duó, továbbá az egyslágeres londoni elektro-rock projekt, a Big Pink; az "EDM-huligán" Borgore és az egykori Distillers-énekesnő, a Josh Homme feleségeként is ismert Brody Dalle.

Korábban már a Queens of the Stone Age, Calvin Harris, a Bastille, a Placebo és mások fellépését is bejelentették a szervezők.