Annyian röhögtek Miley apján, hogy felkerült a slágerlistára

Billy Ray Cyrus, Buck 22, seggrázás, videoklip
Billy Ray Cyrus, Buck 22, seggrázás, videoklip
Vágólapra másolva!
Bár vannak, akik szeretik, Billy Ray Cyrus Achy Breaky Heart című slágerének új, hiphoposnak mondott változatának klipjét legtöbben röhögés és/vagy szörnyülködés céljából nézik meg. De ettől még a kattintások száma feljuttatta a slágerlistára.
Vágólapra másolva!

A videó, amely nálunk is nagy sikert aratott, tíz nap alatt hétmilliós nézettséget ért el a YouTube-on. Mivel tavaly február óta ez is beszámít a Billboard Hot 100 listás helyezésbe, az Achy Breaky 2 fel is jutott a 80. helyre. Ha ez nem tűnik olyan nagy számnak, akkor tegyük hozzá, hogy ezt szinte kizárólag a videó netes nézettségének köszönheti, vagyis a rádiók alig játsszák, és nincs túl sok ember, aki hajlandó pénzt adni azért, hogy birtokolja. A kommentek és a like - dislike arány, na meg a kritikák alapján bizonyos, hogy a nagy többség nem azért nézi meg, mert tetszik neki, de ettől még a kattintás az kattintás marad.

A Hot 100 listán a Billboard egy-egy szám népszerűségét méri, ami nem olyan objektív szám, mint például a lemezeladás. Ezért gyakran változtatják a mérési módszert, attól függően, hogy különböző korokban hogyan nyilvánul meg, hogy egy-egy számot szeret a közönség, illetve ezek súlya miként viszonyul egymáshoz. Mint azt bővebben itt elemeztük a Harlem Shake sikere kapcsán, a YouTube-nézettség beszámítása egyrészt érthető ennek alapján, másrészt kedvez az ún. vírusvideók még további terjedésének.

Billy Ray Cyrus a Rolling Stone-nak beszélt a dalról. Azt nem árulta el, hogy lányának tetszik-e. "Az elmúlt hét évben annyian kérdezgettek engem őróla, hogy azt hiszem, most eljött az ideje, hogy ő válaszoljon rólam szóló kérdésekre" - tréfálkozott. Azt viszont elmondta, hogy Miley Cyrus nemrég elárulta neki, hogy gondolkodott apja karrierjéről, és arra jutott, hogy ugyanazt kéne csinálnia, mint neki, a lányának: "amikor a világ azt mondja, hogy menj balra, te fordulj jobbra". "Nem tudom, hogy szokott-e még ezen gondolkodni, de ha igen, és megnézi ezt a videót, akkor azt mondja majd magának: igen, odafigyelt rám az öreg." Az interjúból az is kiderül, hogy a feldolgozást készítő Buck 22-val a rapper-producer édesanyjánál, Dionne Warwick énekesnőnél találkozott Billy Ray Cyrus, amikor felvették Hope Is Just Ahead című duettjüket. Ez ugyanakkor került fel a YouTube-ra, amikor az Achy Breaky 2, de a nézettsége még nem érte el az ötezret.