Újra kapható Lady Gaga-lemez Kínában

Lady Gaga, MTV Video Music Awards
Vágólapra másolva!
Az énekesnő három év után lekerült a tiltólistáról, ahová közönségessége miatt került, az új albuma viszont most kapható.
Vágólapra másolva!

Lady Gaga harmadik albuma, az Artpop egyelőre előrendelésben kapható, több mint két hónappal a megjelenése után. A kínai kiadás zenéi és szövegei megegyeznek az eredetivel, de az engedélyező hatóság az album borítójának apró módosítását kérte. Így az énekesnő terpeszben lévő, amúgy meztelen lábait fekete harisnya borítja, míg a köztük lévő kék labdát, amely mögött eredetileg ruhátlanul pózol, kicsit nagyobbra szerkesztették, így felsőteste lényegében nem látható.
Lady Gaga előző albuma, a Born This Way dalai közül hat jó ideje a kulturális minisztérium százas feketelistáján volt. Ugyanezen a listán találhatók Katy Perry Last Friday Night című lemezének slágerei is. Perry januárban azonban fellépett Pekingben, mi több, megkönnyezte, amikor hagyományos kínai hangszereket is felvonultató zenekari előadásban hallhatta Roar nevű dalát. Mindez előrevetítette annak a lehetőségét, hogy egyszer Lady Gaga is megjelenhet a kínai közönség előtt.