Vágólapra másolva!
A zajos techno két vezető alakja, Mika Vainio és Pete Swanson is jön a Trafóba. Páros jegyet lehet nyerni.
Vágólapra másolva!

Az Electrify sorozat első két részét is szerettük (beszámolóink itt és itt olvashatók), és a harmadik is igen erősnek ígérkezik. A technós beütésű kísérleti / zajzene két jelentős alakja is fellép. Mika Vainio leginkább a Pan Sonic tagjaként ismert üttörő munkájáról, de szólóban (néha Ø néven) is komoly dolgokat csinál. Erős, sűrű, fizikai hatású hangokkal, pulzálásokkal dolgozik, néha egész közel jutva a technóhoz. Őt a Pan Sonic tagjaként már többször is lehetett látni Magyarországon, bár elég régen.

Pete Swanson pedig a katartikus és zajos Yellow Swans tagjaként lett ismert underground körökben, majd 2011-ben itt meghallgatható nagylemezét a kritika kinevezte a techno és a zajzene újkeletű barátkozásának egyik legfontosabb albumává. Mi is szerettük, beszélgettünk is vele erről a "mozgalomról" és sok minden másról; koncertjéről pedig ezt írtuk: "Egy szalagos magnó, kütyük és rengeteg drót; a - még Swanson számára is - bizonytalan működésű szerkezethalom izgalmasan, termékenyen kiszámíthatatlan. Bum-bum-bum dobok, sűrű, pulzáló, érdes, reszelő, ritmikus zajok és ide-oda repkedő űrhangocskák - de a zaj itt nem "hú! zaj!", hanem pont igazából szép, konkrét, szinte már tapintható, kézzel fogható hang, ami sokkal inkább körül tud fogni és magával vinni, mint a hozzá képest vékonykának és absztraktnak tűnő holmi szintik, kütyük."

A január 18-án, szombaton tartott Electrifyon előbb a 12z, aztán Silf + Áron Birtalan zenél, majd a két fő fellépő; végül pedig Farbwechsel-est lesz, részletek itt. Erre nyerhet páros jegyet egy szerencsés olvasónk. Most nem kérdés van; mivel Pete Swanson annyi vicces szám- és lemezcímet talált ki, ezért ezek közül várjuk olvasóink kedvenceit az [email protected] címre, "Electrify" subjecttel, január 17-én, pénteken délig.