Helló Fanni, gyere, vár a minibár! Nyolc magyar klip

Bankrupt videoklip
Vágólapra másolva!
Továbbra is elképesztő tempóban próbálják befejezni a rajtuk ragadt klipeket a készítők karácsonyig, most újabb nyolc videoklip a közelmúlt hazai terméséből: Halott Pénzen kívül vannak egymástól elsodródó kozmonauták, cheerleadereket kergető pandák, és tíz körömmel elkapart hűtlen pasi is akad.
Vágólapra másolva!

Halott Pénz ft. Diaz & Mentha: Hello lányok

Furcsa ellentmondás talán, de a jelen összeállítás legkevésbé izgalmas klipje a legnagyobb slágerhez tartozik: a Hello lányok hetek óta tarol a Petőfi Rádióban, a hozzá készült klipben viszont csak a három rappert látjuk rappelni, és a biztonság kedvéért pár csaj is táncikál mellettük. A rendező egyébként Halott Pénz régi harcostársa, Fűrész Zsolt.

Képzelt Város: Ég veled, Anatolij!

A budapesti posztrock zenekar legújabb lemeze egy koncept album, mely egy űrhajós házaspár utazásáról szól, és a lemez záródalában történik a tragédia, amikor is Anatolij elsodródik a feleségétől az űrben. A dalból készült klipet az együttes tagja, Miskolczi Márton rendezte, és a puritán klip a két űrhajóst mutatja végig, színházi környezetben, tehát aki valódi szkafandert és űrhajót várna, az csalódni fog. Viszont a két szereplő a való életben is egy házaspár!

Fókatelep: Bosszúdal

A Vandad Kashefi rendező vezette Anormal Sessions kollektíva legutóbbi klipjében egy drámát láthatunk visszafelé: Oláh Annamária énekesnő szörnyű bosszút áll a hűtlen pasit alakító Makranczi Zalán színművészen, akit aztán a tíz körmével kapar el a földbe. És utóbbit tényleg meg is teszi!

Bankrupt: Hétfő reggel

A korábban jellemzően archív felvételekből összevágott klipekkel nyomuló pop-punk zenekar új klipjét a Suzukinak köszönhetően Miki 357 rendezte, és lett is egyből három őrült szexi cheerleader, meg egy pandajelmezes szerencsétlen, és némi őrült látványos kergetőzés egy kőbányai játszóházban.

Venice Valley ft. MMM: Answers

Az idén alakult Venice Valley duó második klipjében öt táncosé a főszerep, akik egy földszinti helyiségben mozognak lassítva, és akit nem untatnak a táncos klipek, az örömmel konstatálhatja, hogy a maga nemében abszolút nemzetközi szintű ez a videó. A bevallottan a kilencvenes évek inspirálta klipet a zenekar tagja, Hencz Péter fényképezte és rendezte.

Puszi Együttes: Amari Szi Amari

Idén már több Puszi-klipet is bemutattunk, ha jól számoljuk, ez a negyedik, de kicsit összezavarodtunk. A sztorija az, hogy az együttes zenészei imádnak főzni, és ezt most egy ismerős vendéglős segítségével professzionális keretek között tehették meg. És ha már ott voltak, hát zenéltek is egy kicsit.

Aga Utca All Stars: A hegyekbe fönn

A magát a trash pop műfaj első magyarországi képviselőjeként bemutató Aga Utca All Stars szelektív zenei hulladékgyűjtés keretében kapirgál a magyar pop szemétdombján, ahonnét most a Hip Hop Boyz egykori slágerét szedték föl. A hegyekbe fönn hangszeres feldolgozásához low-budget klip is dukál, melyet az alkotók vélhetően nagyon is élveztek, és egy YouTube-kommentelőnek is feltűnt, hogy olyan, mint egy négyperces Harlem Shake.

Hó Márton: Mindig ugyanazok

A végére pedig egy klip, ami nem is igazán egy klip: Hó Márton a bicikliúton mutat fricskát azoknak, akik szerint 2013-ban még az embereknek van idejük klipeket bámulni. A dal a Csodálatos utazások című új lemez első videója.