Őrületes buli volt a Sziget

katy b koncert, sziget 2013
Vágólapra másolva!
Elkészült a 2013-as Szigetet összefoglaló filmecske, avagy aftermovie. A szervezőket is meglepte, hogy lehet arra szavazni: a Szigeté a legjobb zenei program az európai fesztiválmezőnyben.
Vágólapra másolva!

A film hét és fél percben nem kíván mindent megmutatni, ami csak történt a Szigeten, hanem Gerendai Károly főszervező szavaival: "talán sikerült érzékeltetni, hogy mitől más, mitől egyedi a Sziget és milyen az a hangulat, amitől szerethető, ami miatt tízezrek zarándokolnak hozzánk évente szerte a világból". Mindenesetre nem kap túl nagy szerepet az, hogy koncertek is voltak; egy-két villanás van színpadi akciókról, de ennél jóval több az olyan jelenet, amely az őrületes bulizásról szól, illetve strandról, tűznyelőkről, jelmezekről, tűzijátékról, lufikról, egyéb látványosságokról, elegyes kikapcsolódási lehetőségekről. Érdekesség még, hogy a videó alatt a következő komment a legnépszerűbb (angol nyelven): "Találd meg a magyart! Talán az ott... nem, az egy holland."

Azt már lehetett tudni, hogy a Festival Awards Europe szavazáson a Sziget ismét a legjobb nagyfesztivál címéért gyűjti a szavazatokat. Friss hír, hogy a zenei programot is méltónak találták az európai szintű megmérettetésre. A sajtóközleményben, ahonnan az előbbi idézetet vettük, az is olvasható, hogy Gerendai Károlyékat is meglepte, "hogy a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri a legjobb line-up kategóriában a Szigetet is nominálta. Ezt bizonyára a zenei programok változatosságának, eredetiségének köszönhetjük".

Itt lehet szavazni a Szigetre, illetve a Voltra, Balaton Soundra, B.my.Lake-re, továbbá egyéb európai fesztiválokra. A 2014-ben egy héttel későbbre tolt Szigetre már lehet kapni jegyeket, december végéig nagy kedvezményekkel.