Morrissey: Humaszexuális vagyok

Morrissey, brit dalnok, életrajzi könyvének bemutatóján Göteborgban
Vágólapra másolva!
A Smiths egykori énekesének memoárja vezeti a brit irodalmi bestsellerlistát, viszont Morrissey szexuális beállítottsága még mindig nem tiszta.
Vágólapra másolva!

Az október 17-én Autobiography (Önéletrajz) címmel megjelent könyv megjelenése óta lázban tartja az angol popsajtót, különösen azért, mert a magánéletéről híresen titkolózó énekes leírja benne, hogy két évig együtt élt egy Jake Owen Walters nevű férfival. Igaz, konkrétan nincs leírva a könyvben, hogy ez szexuális kapcsolatot is jelentett-e, Morrissey mindössze annyit írt, hogy "életemben először éreztem úgy, hogy az örökös 'én' helyébe a 'mi' lépett, miután először találkoztam olyasvalakivel, akivel jól kijöttem." Most viszont a True To You nevű internetes fanoldalán az énekes az alábbi nyilatkozatot tette közzé: "Sajnos nem vagyok homoszexuális. Valójában, technikailag humaszexuális vagyok. Emberekhez [humans] vonzódom, de természetesen nem túl sokhoz" - írta az épp Svédországban tartózkodó énekes.

Morrissey életrajzi könyvének bemutatóján Göteborgban Forrás: AFP/ TT News

Morrissey könyve egyébként vezeti az Amazon bestseller-listáját, a Waterstone könyvesbolthálózat szóvivője pedig igazi karácsonyi sikerkönyvet remél. Az 54 éves énekes a nyolcvanas évek óta a brit popélet egyik legellentmondásosabb alakja, és az önéletrajzát már hónapokkal a megjelenése előtt óriási érdeklődés övezte.