Csak a látszat csal, meg a Beckek

Bezzeg a kurva Beckek
Vágólapra másolva!
Bezzeg a kurva Beckek (esetleg bezzegakurvabeckek) néven 2011-ben alapított új zenekart a 30Y-t alapító testvérpár, Beck Zoltán és Beck "Zaza" László. Október 4-én jelenik meg az első lemez, ezen a napon három dalt mutatnak be róla, az egyiket itt a Quarton lehet először hallani, különleges kisfilmjét látni.
Vágólapra másolva!

A látszat csal című dalhoz nem klipet, inkább amolyan kisfilmet raktak össze Medgyesy Miklós Super 8-ra forgatott felvételeiből. A következőt írták erről: "miklósbá a kamerával a kezében. 1978-ban kezdett forgatni - mert várta az egész család a születendő fiúgyereket, a pistát. miklósbá képzőművész volt, beckzoli rajztanára az ajkai gimnáziumban, a pista meg - aki mára grafikus - a zaza gyerekkori barátja. miklósbá a fiára hagyott egy kartondobozt. negyven super8-as tekercset. mindegyikőnk saját múltját úgy, ahogy ő látta a kameráján keresztül." (A készítésben részt vettek még: archiválás, digitális munka: Medgyesy István, vágó: Samuel Vangerven.)

A Bezzeg a kurva Beckekről egy-egy további dal a Recorderen, illetve a Lángoló gitárokon debütál. Az egész projektről a következő szöveg szól: "a hetvenes években születtünk először. eleve minimum kétszer: az elején meg a végén. csináltunk a dalokhoz olyan filmeket, amik akár az életünket is felvehették volna. az életünk képzelt filmjeit nem tudod megnézni. a képzelt életünk filmjeit igen, ezek a beckek filmjei: super8, vhs, iphone, go-pro - ha nagyjából kronologikus rendben akarod."