Szerettünk volna jól kinézni - Gustave Tiger klippremier

Gustave Tiger - Eutropius
Vágólapra másolva!
Első videoklipjével jelentkezik a Moog és a Hammer of Gods tagjaiból álló Gustave Tiger, a klip különlegessége, hogy végre leírhatjuk ennek kapcsán, hogy Csokonai Vitéz Műhely.
Vágólapra másolva!

A Moog dobosaként illetve basszgitárosaként ismertté vált Dorozsmai Gergő és Szabó Csaba együtt kezdték a Hammer of Gods együttest is, amely azóta feloszlott, most viszont új projektet indítottak, Gustave Tiger néven. Ebben a volt Hammer of Gods-dobos, Mező is játszik, a már-már gregorián stílusú éneket felvonultató Eutropius című számhoz pedig már el is készült a klip, amely a Quarton debütál. "Az volt a koncepció, hogy lehetőleg ne kerüljön pénzbe a klip, és akkor viszont már nézzen is ki úgy, mintha annál is olcsóbb lett volna" - mondta Szabó Csaba. "Ezért is csináltunk végül ilyen Játszik A Zenekar-típusú videót családi VHS-kamerákkal, csak én meg nem akartam énekelni, mert akkor látszik a tokám, és szerettem volna jól kinézni az első videónkban, úgyhogy egy 15 éves lányt kértünk fel, aki rendkívül ügyesen megoldotta a feladatot. Az utómunkálatokat sem vittük túlzásba, mert szerintem nagyon szép színe van ezeknek a kameráknak így nyersen is" - folytatta a basszusgitáros, aki időnként a Quart külső munkatársa is.

Arra a kérdésre, hogy vajon a kilencvenes évek MTV 120 Minutes-klipjei is hatottak-e a videóra, Szabó ezt válaszolta: "Ha volt is valami minta, akkor inkább az ilyen YouTube-on keringő, borzalmas/aranyos gimis koncertvideók, amikor Nirvanát meg ilyeneket csörömpölnek a gyerekek. A YouTube-on meglepően nagy számban fellelhető Csokonai Vitéz Műhely-videók is komoly inspirációt jelentettek." A klip rendezője Rusek.