Vágólapra másolva!
Vladislav Delay, Micachu, Forrest Swords, vagyis az elektronikus zene izgalmas, kísérletező alkotói lépnek fel a Trafó Electrify sorozatának második estjén. Játékunkon a páros jegyet Karkecz Gergő nyerte.
Vágólapra másolva!

A Trafó Electrify című sorozatának első részében többek között Laurel Halo és Andy Stott lépett fel (beszámolónk itt olvasható), és a másodikban is igen erős lesz a program, szeptember 21-én, szombaton fél nyolctól, részletek itt. Jön például a kísérleti elektronika egyik meghatározó alkotója, az 1999-2000 környékén úszkáló szintikből, dubos effektekből, táncosságuktól többé-kevésbé megfosztott tánczenei emlékekből, digitális törmelékekből összerakott lemezekkel berobbanó Vladislav Delay. (Legutóbb itt volt szó egy lemezéről.) A finn Sasu Ripatti különféle neveken (Luomo, Uusitalo stb. - ez volt nyereményjátékunk megfejtése) határozottabb tánczenéket is csinált, technósat, house-osat, de most Vladislav Delayként játszik.

A Forest Swords néven alkotó brit Matthew Barnes 2010-ben izgatta fel először a kritikusokat Dagger Paths című ep-jével, majd az augusztus végén megjelent, alább meghallgatható Engravings szintén nagy kritikai sikert aratott. A megfoghatatlan, igen erős atomszférateremtő erővel bíró és egyedi hangzású zene a dream popból, pszichedéliából, dubból, ambientből, lo-fi folkból és még ki tudja miből táplálkozik. "A zörgő-kopogó dobok, basszus- és gitártémák minimalizmusa sosem volt még olyan hipnotikus és simogató, mint itt" - írtuk egy tavalyi koncertjéről. Micachu a Matthew Herbert által felügyelt, szeretnivaló káoszpoptól a basszusnehéz zenéken át egészen a nagyzenekari művekig nagyon sok mindent csinált már, most a Tirzah nevű titokzatos új társával érkezik. Meg sem merjük tippelni, mit fog játszani, de biztos játékosan szertelen lesz, ahogy az ajánló fogalmaz. És még mindig nincs vége: Pamelia Kurstin tereminen játszik sajátos technikával, zenélt már David Byrne-nel, Béla Fleckkel és Foetusszal is, komponált darabot a CNN számára. Mindezt Mesterházy dj-zése vezeti majd fel.