Pete Townshendet nem zavarja, hogy a One Direction nyúlja a zenéjét

One Direction, Teen Choice Awards 2013
Vágólapra másolva!
A Who gitárosa cáfolta, hogy bajuk lenne a fiúcsapat új dalával, amely a Baba O'Riley című klasszikus Who-sláger akkordjait használja.
Vágólapra másolva!

Felforgatta az egész internetet az a téves információ, mely szerint a Who képviselői felszólították a világ legnépszerűbb fiúcsapatát, hogy vonja vissza a Best Song Ever című számát, amiért az egyértelműen emlékeztet a Baba O'Riley-ra, a Who klasszikus, 1971-es slágerére.

Forrás: AFP/Getty Images/Jason Merritt

A One Direction felháborodott rajongóinak több sem kellett, és felbolydult az egész Twitter a tinilányok fenyegetőzéseitől, míg végre Townshend, a Baba O'Riley szerzője nyilatkozatban oszlatta el a félreértést: "Nekem tetszik a One Direction dala. Ugyanazokat a három akkordot használják, amiket én is használtam, és amit mindenki használ a popzenében, amióta Buddy Holly, Eddie Cochran és Chuck Berry megmutatták, hogy nem mindig a legnehezebb akkordokból lesz a jó zene. Én is szeretnék olyan számokat írni még, mint a Baba O'Riley!" - mondta a 68 éves gitáros, aki örül neki, hogy a One Direction merített tőlük, és esze ágába sincs visszavonatni a single-t. "Miért ne örülnék neki?" - tette fel a kérdést a veterán gitáros.