Cipő-emléknappal indult el a Sziget

Vágólapra másolva!
Egykori együttese, a Republic tagjai mellett zenészkollégái léptek fel a Cipő emlékére rendezett koncerten a Sziget mínusz egyedik napján. A mai a Quimby és a Muzsikás napja lesz.
Vágólapra másolva!

Bódi László Cipő, a Republic alapítója idén márciusban 47 éves korában hunyt el szívbetegségben, hétfőn, a Sziget mínusz egyedik napján pedig rá emlékezett a magyar popzene számos fontos és kevésbé fontos alakja. A koncerten csak néhány számot énekelt Sipos F. Tamás, a Republic új énekese, rajta kívül színpadra lépett a teljesség igénye nélkül Koncz Zsuzsa, ByeAlex, Bródy János, Tolcsvay László, Kiss Tibor, Bérczesi Róbert, a Pa-Dö-Dő, Dévényi Ádám, Szalóki Ági, Palya Bea, Zorán, a Bikini, Charlie, a Compact Disco, Halász Judit, Nagy Feró, Fenyő Miklós, az Első Emelet, a Hooligans, a Magna Cum Laude, a Pál Utcai Fiúk és a United is. Olyan ismert Republic-, illetve Cipő-dalok hangzottak el, mint a Ha itt lennél velem, a Neked könnyű lehet, a Kék és narancssárga, a Repül a bálna, A madárjós vakáción, a Megyek a sorban. A fináléban pedig mindenki a színpadra lépett újra, hogy elénekelje a 67-es utat.

A helyszínen lévő fotóriporterünk szerint a Nagyszínpad előtti tér félig telt meg a több mint háromórás koncerten, az estéről készült képek a fotóra kattintva nézhetők meg.

Cipő emlékkoncert Sziget 2013 Republic Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Kedden a Sziget nulladik napja következik: a Nagyszínpadon A Quimby Csodaországban című műsor látható, a Világzenei Nagyszínpadon pedig a Muzsikás ünnepli fennállása negyvenedik évfordulóját. Utóbbin fellép a zenekar mellett Jandó Jenő, Alexander Balanescu és a Woven Hand is, míg a Quimby és vendégei koncertjei mellett lesz cirkusz, akrobatika, látványszínház, irodalom, akusztikus koncert, bábszínház, világzene, vetítés, tánc is, mindez délután 4 órától kezdve. Sőt, a Party Arénában már lesz buli is, többek között a holland Bingo Players és a magyar Fine Cut Bodies részvételével.