Nem elégedettek a szervezők az idei Sziget-programmal

system of a down, 2011, brazilia
Vágólapra másolva!
Gerendai Károly és két munkatársa válaszolt a Facebookon az érdeklődők kérdéseire kedd este. Kiderült, hogy gondolkodnak azon, hogy más időpontban rendezzék majd a Szigetet, mutattak egy terjedelmes listát a hiába hívott zenekarokról, és az is kiderült, hogy a System of a Down a baltás gyilkos miatt nem jön.
Vágólapra másolva!

Gerendai Károly mellett a külföldi fellépők meghívásán dolgozó Fülöp Zoltán és a Sziget projektvezetője, Kádár Tamás válaszolt kérdésekre a Sziget hivatalos Facebook-oldalán. A legtöbb kérdés természetesen a programra és a fellépőkre vonatkozott. A szervezők kezdésként közzétettek egy listát az idei Szigetre hiába hívott előadókról az AC/DC-től a Yeah Yeah Yeahsig: eszerint a Sziget megkereste az Arcade Fire-t, az Arctic Monkeyst, Eminemet, a Radioheadet és a Red Hot Chili Pepperst is, ám egyikük sem állt kötélnek. A szervezők indoklása szerint ennek leginkább az az oka, hogy az év ezen szakaszában a legtöbben Amerikában vagy Ázsiában turnéznak (bár a fentiek legtöbbje egyáltalán nem turnézik az idén).

System of a Down Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

A problémát a fesztivál korábbra vagy későbbre tolásával lehetne talán rendezni, és a Sziget szervezőinek is megfordult már ez a fejükben: "Komolyan gondolkodunk rajta, hogy valamelyest elmozdítsuk a fesztivál időpontját, de ez sok egyeztetést igényel a többi nemzetközi fesztivállal" - válaszolták egy kérdésre. A szervezők azt állítják, rövidesen bejelentik a hiányzó két fellépőt ("nem voltunk túl szerencsések"), ám sok külföldi kérdező nehezményezte, hogy ilyen későn még mindig nem teljes a program. Gerendaiék azt is elmondták, az idén százezer euróval költöttek többet a fellépőkre, mint tavaly, mert ennyire nőnek az árak. A System of a Downról csak annyit mondtak, hogy örmény zenekar az idén nem szeretne Magyarországra jönni - vélhetően az Azerbajdzsánnak kiadott baltás gyilkos ügye miatt.

Egy kérdésre a szervezők azt válaszolták, tudják, hogy az idei program nem a legütősebb: "Mi sem vagyunk igazán elégedettek a programmal, szerettünk volna több nagy nevet, de a programok minősége szerintünk megfelel ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát." A cigarettaárusítás ügyén a szervezők még dolgoznak, a Tankcsapda pedig az idén azért nem játszik, mert nem sikerült megfelelő helyet és időpontot találni nekik. Az idei Sziget Fesztivál augusztus 5-én kezdődik az Óbudai-szigeten.