Megbírságolták Bruce Springsteen turnébuszát

Bruce Springsteen amerikai zenész egy koncerten Gijonban, Spanyolországban
Vágólapra másolva!
Amíg a zenész felavatta a vadonatúj leedsi arénát, addig a túlbuzgó parkolóőrök büntetőcédulát hagytak a zenekart és felszerelését szállító buszokon és kamionokon.
Vágólapra másolva!

Leeds városának szupermodern fedett sportcsarnokát, a First Direct Arenát július 24-én nyitották meg Bruce Springsteen koncertjével, aki direkt kérte, hogy hadd ő nyithassa meg az új létesítményt, amely hivatalosan csak szeptembertől nyílik meg. A város örömébe másnap némi szégyenérzet vegyült, amikor kiderült, hogy amíg a Főnök zenélt, addig az utcán várakozó buszát és kamionját megbírságolták. Sőt még másnap reggel is büntetőcetlit kaptak a Springsteen VIP-sátrát lebontó munkások furgonjai - a hivatalos álláspont szerint az sem volt mentő körülmény, hogy nem is volt erre alkalmas parkolóhely.

Bruce Springsteen egy koncerten Gijonban, Spanyolországban Forrás: AFP/Cesar Manso

A leedsi önkormányzat szerint a munkatársaik jogosan jártak el, ám a speciális körülményekre való hivatkozással megsemmisítették Springsteen büntetését. "Egy kicsit kínos az ügy, de a parkolóőr csak a munkáját végezte, még ha kicsit túl pedánsan is" - mondta a város szóvivője. A leedsi önkormányzat munkáspárti képviselőcsoportjának vezetője, Keith Wakefield már keményebben fogalmazott: "Valaki kicsit hülye és túlbuzgó volt."