Van ennek másik száma is? Jamie Woon és Martin Solveig a Volt Fesztiválon

Martin Solveig, Volt
Vágólapra másolva!
Jamie Woonról újfent bebizonyosodott, hogy kétslágeres előadó, aki ugyan érzékeny és kifinomult, de ennél kevesek számára jelent többet. Martin Solveig pedig elmaradhatatlan fejpántjában dobott össze egy viszonylag színes dj-szettet. 
Vágólapra másolva!
Jamie Woon közönsége a Volt Fesztiválon Forrás: Csatári Gergely

A brit Jamie Woonnal kapcsolatban, akinek stílusbeli meghatározásával már próbálkoztunk pár alkalommal, egyre elhanyagolhatóbbá válik a post-dubstep jelző, és egyre inkább az R&B a pontos megjelölés. A 2011-es bemutatkozó album, a Mirrorwriting óta azonban nem sok minden történt vele, és hiába volt teltházas az A38-on adott koncert, az sem bizonyított vele kapcsolatban semmit, azon kívül, hogy élőben is olyan, mint stúdióban: jó ez, csak unalmas.

Jamie Woon koncertje a Volt Fesztiválon Forrás: Csatári Gergely

Jó lemezt írni ugyanis könnyűnek tűnik napjainkban, a minőséget előállítani nem nehéz, csak az izgalom hiányzik a dalok mögül. Hiába ír tehát Jamie Woon egy olyan számot, mint a 2-es villamossal befutó Lady Luck, és emellé még egy-két másik slágert, ezek még úgy sem képesek kitölteni egy bő órás műsort, ha az énekes-dalszerzőt a színpadon már nem csak egy személy, hanem egy teljes zenekar kíséri. A mellettem állók, akik épp az említett dalra futottak be a színpadhoz, elmésen meg is jegyezték, hogy "- Te, figyelj, van ennek másik is száma? - Igen, készített hozzá egy remixet is."

Jamie Woon koncertje a Volt Fesztiválon Forrás: Csatári Gergely

Jamie Woonnak tegnap valahogy semmi sem kedvezett. A produkciója inkább sötét terembe, mint világosságba való; a szünetekben néha a Papa Roach koncertje is áthallatszódott; a Kaoss Padje tönkrement, és még sorolhatnánk. A legnagyobb problémát az idő előrehaladtával azonban a közönség jelentette, akik koncert helyett mintha csak egy beszélgetős partyra jöttek volna, és miután túljutottunk a slágereken, ütemesen el is tűntek. Személy szerint sajnáltam Woont, mert ennél többet érdemelt volna. Ráadásként azért visszajött még egy szál gitárral, eljátszott egy új dalt is, amit a Heathrow repülőtéren írt nemrég. C

Martin Solveig a Volt Fesztiválon Forrás: Csatári Gergely

"Hello!" - Martin Solveignek valószínűleg elég lett volna ennyivel beköszönnie, és már maga mellé állította volna a közönséget. Ehelyett azonban a Daft Punk klasszikusának, a Harder Better Faster Stronger remixének rövid intrójával kezdett, amelyet szettje nagyjából felénél egyébként ismét elővett. Nem mintha ez zavart volna bárkit is, főleg most, amikor a teljes világ Daft Punk-lázban ég. A francia dj igazából csak annyit tett, amennyit nagyjából mindenki elvárt tőle.

Martin Solveig közönsége a Volt Fesztiválon Forrás: Csatári Gergely

Viszonylag izgalmas váltások közepette a Bloc Party énekesével, Kele Okerekével közös Ready 2 Gótól, Robin Thicke Pharellel együtt készített Blurred Linesán és a Hellón keresztül még Sander van Doorn is előkerült, és az is csak a show hangulatát emelte, hogy negyedóránként Solveig felmászott a pultjára. Igazából, ha kiderült volna, hogy ő sem dugta be a kábelét, mint nemrég a Disclosure, akkor sem lett volna probléma, a közönség ugyanis szó szerint kajálta, amit elé helyeztek. Még egy magyar technoviking is ott bulizott tőlem pár méterre. DJ-szettet értékelni furcsa feladat; bár tudhatjuk, hogy még ezt is el lehet szúrni, de azért erre B-nél jobbat nem adnék.