Pótolhatatlan gitárosa nélkül folytatja a Slayer

Jeff Hannemann, Slayer
Vágólapra másolva!
Turnézik a Slayer, jön a Hegyaljára is, de egy interjúban az énekes azt mondta: senki nem pótolhatja Jeff Hannemant.
Vágólapra másolva!

Közismert, hogy a Slayer annak ellenére végignyomja nyári turnéját, hogy májusban elhunyt Jeff Hanneman gitáros, illetve Dave Lombardo dobos is kilépett - hiszen június 26-án, szerdán fellép a zenekar a Hegyalja Fesztiválon. Az elhunyt gitáros helyett Gary Holt (Exodus) játszik, aki azóta pótolja Hannemant, amióta őt 2011-ben megtámadta egy húsevő baktérium; Lombardo helyére pedig a Slayerben már korábban is megfordult Paul Bostaph lépett újra be. Nemrég Tom Araya énekes azt mondta, hogy "bár még mindig Jeff halálának hatása alatt vagyunk, nem akarunk csalódást okozni az európai és dél-amerikai rajongóknak [itt turnéznak]"; valamint hogy "sokat fogunk rá gondolni, és lélekben velünk marad."

Azonban a Guitar World augusztusi számában megjelenő, a sajtóban már megszellőztetett interjúban Araya mást mond: "Ha Jeff nélkül folytatjuk, az egyszerűen nem lesz ugyanolyan; sokkal inkább ahhoz hasonlítható, mint ha 30 év után elölről kezdenénk. Nem vagyok biztos benne, hogy a rajongók elfogadnak ilyen drasztikus változást. Főleg, ha belegondolunk, mennyire fontos része volt ő a zenekarnak. Lehet, hogy valaki be tud állni a helyére, de nincs senki a Földön, aki utána tudná csinálni azt, amire ő képes volt: pótolhatatlan."

Jeff Hannemann, Slayer Fotó: Andrew Stuart

A Hanneman özvegyével, Kathrynnel készült interjúból kiderül, hogy a gitárost eredetileg nagyon zavarta, amikor megtudta, hogy a húsevő baktérium támadása után nélküle akarják folytatni. "Nincs az az isten, hogy ez a zenekar nélkülem fellépjen" - mondta, de aztán végül elfogadta a döntést. A zenekar tagjai többször mondták neki, hogy próbálják meg a visszatérést, vagyis ha nem is teljes mértékben, de legyen része a Slayernek.

Kerry King azt is elmesélte, hogy mindketten "folyamatosan ittunk. Csak az volt a különbség, hogy nekem nincs szükségem rögtön egy sörre, amikor reggel felkelek. Jeff már nem tudott meglenni ivás nélkül." Az alkohol okozta a májelégtelenséget, amelybe belehalt.