Rihanna a mérgező szigeten

Rihanna River Island ruhakollekciója
Vágólapra másolva!
Letölhető zenék karibi ritmusokkal és bomba basszusokkal. Eszeveszettül szórakoztató döngölés a mérgező szigeten; Rihanna-remixek a reggaetontól a bass musicig.
Vágólapra másolva!

Két letölthető zene kerül most egymás mellé, az összekötő kapocs a karibi ritmusvilág. Rizzla és False Witness innen letölthető háromszámos Isla Toxico ep-je ordas nagy döngölés 11 percen keresztül, egyenes hardhouse-ritmusokkal és felpörgetett karibi szinkópákkal, szirénákkal és puttyogásokkal, és rengeteg megvagdosott emberi hanggal. "O-o-o-o blaaaj!", meg ilyenek. Nyilván elsősorban klubokba való bomba, itthon hallgatva az a fajta szőnyegbombázós zene ez, ahol az eszeveszett pörgés már szinte önmaga paródiájába fordul át - de az alkotók ezt tudják. Rizzla amúgy komolyan gondolkodik arról, hogy az "egzotikus" stílusok "kisajátítását" hogyan lehet elkerülni, érdemes elolvasni erről ezt a cikket. (Talán a cím is valami ilyesmire utal.) De maga az ep minden gondolkodás nélkül, egyszerűen csak elsöprő és roppant szórakoztató.

Az innen letölthető Bad Gal RiRi mixet az Opening Ceremony divatoldal rendelte Jubilee-től, abból az alkalomból, hogy az énekesnő River Island kollekcióját meg lehet vásárolni. Az OC-mixek már netszerte ismertek (egyik abszolút kedvenc mixem, Total Freedom innen letölthető csodás darabja is itt jött ki), úgyhogy Jubilee-nek fel volt adva a lecke. Azt találta ki, hogy a mixben karibi Rihannát helyezi előtérbe, egyrészt kevésbé ismert számokkal, például a dancehallból, másrészt pedig soca- és reggaeton-remixekkel. Aztán amikor már majdnem belefáradnánk ebbe a harsány csapkodásba, jön a bass musicba remixelt Rihanna. Ebben a "műfajban" eléggé szeretik használni az énekesnő hangját. Egyrészt nyilván mert sztár és könnyen felismerhető; másrészt mert a mai sztárok közül eleve ő az egyik leginkább elektronikus és karibias; harmadrészt meg a hangszíne valahogy tök jól illik ezekhez a zenékhez. A mix vége pedig eklektikus, itt a legszomorkodósabb számok találkozhatnak az orális szexről daloló RIhannával és furi szintinyikkanásokkal. Alább az említett Total Freedom remixe 2012 egyik legjobb slágeréből.