Quimby és Muzsikás a Sziget nulladik napján

Varga Líviusz  és Kiss Tibor, Quimby, londoni Scala rendezvényközpontban
Vágólapra másolva!
Augusztus 6-ára a Quimby nemcsak szimpla koncertet tervez, hanem igazi kulturális élményparkot visz a Szigetre.
Vágólapra másolva!

A Sziget nulladik napján két nagy produkció is lesz. A Quimby Csodaországban nagyszabású "kulturális élménypark" kb. húsz programot fog össze karneváli hangulatban. Mint a sajtótájékoztatón Kiss Tibor frontember elmondta, nem egy egyszerű koncertet akartak adni, illetve olyasvalamit akartak kitalálni, aki a Szigetre érkező külföldieknek is érdekes lehet. A Csodaország koncepciójába tánc, cirkusz, látványszínház, irodalmi program, slam poetry és vetítés is belefér. A Quimby koncertjén lesznek tőlük még nem látott színpadi elemek, és kivételesen lehet számot kérni: a Facebookon lehet majd szavazni. Rajtuk kívül fellép még a Firewater, a Mardi Gras fúvószenekar, az Urban Voodoo Machine és Ripoff Raskolnikov. Quimby Csodaországban lesz a címe az alkalomra megjelenő "regényes formájú" riportkönyvnek is.

A Quimby koncertje a londoni Scala klubban Forrás: Pálosi Bogi

A negyven éve, 1973-ban alakult Muzsikás rengeteg vendéggel fog ünnepelni. Egyrészt világhírű zenészek: a Woven Hand és Alexander Balanescu, az Amadinda ütőegyüttes és Jandó Jenő zongorista; másrészt népzenészek, dudások, tekerőlantosok, táncosok lépnek fel velük.

A nulladik nap augusztus 6-án lesz, öttől kezdődnek a Csodaország programjai, a Muzsikás nyolckor kezd, a Quimby fél kilenckor. A jegy 6900/7900 forint lesz. A sajtótájékoztatón Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója elmondta, hogy a Simple és OTP Junior számlák tulajdonosai fél áron fognak tudni napijegyet, illetve heti bérletet venni a Szigetre, valamint nulladik napi jegyet a VOLT-ra.

A Sziget sajtótájékoztatóján Gerendai Károly elmondta azt is, hogy arra kérnek mindenkit, hogy segítsen megvédeni a Hajógyári-szigetet az árvíztől. Arról, hogy pontosan hogyan, a Sziget Facebook-oldalán lehet majd tájékozódni.