Amúgy tök jól szerepeltél, töki

ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztiválon Malmöben, 2013
Vágólapra másolva!
ByeAlex nem érti, miért háborodnak fel egyesek azon, hogy Matolcsytól kapott kitüntetést.
Vágólapra másolva!

Mint arról szerdán az Origo is beszámolt, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében tizedik helyet elérő énekes ezüstplakettet kapott Matolcsy György jegybankelnöktől, amiért Magyarország jó hírnevét öregbítette, csütörtökön pedig ByeAlex a Facebookon kommentálta a történteket: "Netán én írtam SMS-t Matolcsy Györgynek, hogy küldjön már nekem valami elismerést, mert lassan két hónapja hazajöttem, és hivatalosan senki nem mondta odaföntről, hogy 'jaaa, amúgy tökjól szerepeltél töki'" - teszi fel a költői kérdést az énekes, aki szerint teljesen normális, hogy ilyen teljesítmény után "protokoll elismerést" kap.

ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztiválon Malmöben, 2013 Forrás: MTI/Bruzák Noémi
ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztiválon Malmöben, 2013 Forrás: AFP/John MacDougall

ByeAlex aztán filozofálásba is bocsátkozott: "Miért van az itthon, hogy a megválasztott képviselőket, politikusokat, pénzembereket, állandóan mocskolják, pocskondiázzák, és közben meg a demokrácia csorbulásán siránkoznak?" - tett fel egy újabb kérdést, de meg is válaszolta egyből: "Fel szokott az merülni bennünk esetleg, hogy a problémáink gyökerei bennünk, magunkban vannak elásva? Amíg nem ébred rá a kollektív tudat erre ebben a csepp országban, addig bármilyen énekest is fog kitüntetni egy politikával foglalkozó, ismert arc napjainkban; addig mindig mögöttes összeesküvéseket fognak odalátni... Pedig nincs."

ByeAlexről egyébként a Bors is írt csütörtöki számában: a bulvárlap szerint az énekesnek alaposan megemelkedett az árfolyama, és egy húszperces, akusztikus koncertért kétszázezer forintot kért a napokban. Igaz, a lap által megkérdezett szakértő szerint ez a tarifa egy Eurovízió-döntős esetében teljesen reális.